L'homenatge al poeta d'honor Josep Palau i Fabre obre el 7è Festival de Poesia de Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat és de nou la capital de la poesia catalana. El 7è Festival de Poesia ha donat el tret de sortida amb un homenatge al poeta d'honor Josep Palau i Fabre i amb la representació del muntatge 'Alquímies' de la companyia Nats Nus Dansa aquest dimecres al vespre. El certamen s'allargarà fins diumenge.

La directora del festival, Marta Pessarrodona, ha inaugurat la setena edició del certamen amb una presentació en què ha destacat que el programa d'enguany compta amb la col·laboració de moltes més entitats, amb llocs nous i que les activitats paral·leles s'allargaran fins Nadal, encara que la clausura del festival tindrà lloc diumenge.

L'homenatge al poeta d'honor d'aquesta edició, Josep Palau i Fabre, ha anat a càrrec de l'actriu Montse Guallart amb una lectura de poemes de l'homenatjat. L'alcalde ha lliurat a Palau i Fabre l'escultura d'Elisa Arimany i el poeta ha dirigit unes paraules als assistents.

Josep Palau i Fabre

Només vull agrair als assitents i als organitzadors la seva presència. Moltes gràcies a tots. Bona nit.


Aquest model de festival és, segons el secretari general del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Lluís Noguera, el model a seguir des de la Generalitat.

Lluís Noguera

Aquets és un model de festival en què el departament de Cultura i Mitjans de Comunicació se sent molt còmode i n'està orgullós.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha recordat el sentit del festival, del qual ha dit ja està fortament consolidat a a ciutat després de set edicions.

Lluís Recoder

Sobretot volem treure la poesia al carrer, a les llibreries, a les galeries, als restaurants. Volem que la ciutat pugui viure al carrer i poder apropar la poesia a la gent.


Els plats forts de la programació es concentraran en el cap de setmana. El Teatre la Unió acollirà aquest divendres un espectacle poètic i musical dedicat a Palau i Fabre.

Dissabte serà el torn al Teatre-Auditori per a la 10a Nit de la Poesia, un espectacle dirigit per Ricard Salvat amb l'actuació de Maria del Mar Bonet. Posteriorment, el Casal de Joves de TorreBlanca acollirà un 'after hours' poètic coordinat per Biel Barnils.

Diumenge, darrer dia de festival, Coll Favà acollirà una lectura de poesies de 13 autors catalans. El recital té lloc en aquest barri, perquè la majoria de carrers d'aquesta zona estan retolats amb noms de poetes.

En paral·lel, Sant Cugat acollirà durant el festival exposicions, tallers, conferències i concursos relacionats amb la poesia. Aquests actes són possibles gràcies a la col·laboració d'entitats de la ciutat, com Ràdio Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.