La trajectòria de Fèlix Saltor i Assumpte Casas reconeguda amb el memorial Joan XXIII


  • Comparteix:

Fèlix Saltor i Assumpta Casas rebran aquest dijous el Memorial Joan XXIII pels 50 anys de treball en favor de la pau a través dels Amics de l'Arca i Artesans de la Pau. El matrimoni és pioner a Catalunya dels principis de la no-violència. José Antonio Corbera rebrà una menció pòstuma per la seva activitat a l'Institut de Víctor Seix de Polemologia. La Universitat Internacional de la Pau (Unipau), amb seu a Sant Cugat, és una de les entitats organitzadores del premi.

El matrimoni és l'impulsor a Catalunya de l'agrupació els Amics de l'Arca, una entitat pacifista creada a Occitània per un deixeble de Gandhi. Saltor i Casas es concentren ininterrompudament cada dijous des de fa gairebé 20 anys davant la Generalitat per donar un testimoni a favor de la pau.

El president de la Unipau, el santcugatenc Arcadi Oliveres, explica per què el matrimoni es mereix aquest reconeixement. Són declaracions a Cugat.cat.

Arcadi Oliveres

Commemorem la seva tasca a favor de la no-violència.


Enguany també s'atorgarà una menció al recentment desaparegut José Antonio Corbera pel seu treball a l'Institut Víctor Seix de Polemologia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.