L'obra 'El Profe' posa sobre la taula el debat de la crisi del sistema educatiu


  • Comparteix:

L'obra 'El Profe' planteja un fòrum de debat sobre el món educatiu més enllà de l'escenari del Teatre la Unió. El monòleg interpretat aquest divendres al teatre santcugatenc per l'actor per Pep Simon, fa una crítica al sistema d'ensenyament i, sobretot, a l'administratiu.

Després de la seva estrena al Teatre Gaudí de Barcelona, l'obra 'El Profe', dirigida per Pep Tines, ha arribat al Teatre la Unió per posar sobre la taula un tema tan vigent com és la crisi al món educatiu. La peça del dramaturg belga Jean-Pierre Dopagne, narra els antecedents d'un professor que ha estat condemnat a explicar la seva història després d'assassinar a la meitat del seu alumnat.

El muntatge, que ha comptat amb una escenografia austera, no busca específicament un públic dedicat a la docència però una bona part de les butaques s'omplen de professionals d'aquest àmbit.

Tot i que la peça no pretén posar sobre la taula les diferents reaccions del públic, el debat es fa inevitable. Ho ha explicat l'actor Pep Simon.

Pep Simon

L'obra obra un debat es vulgui o no. A més, la nostra intenció és que el debat hi sigui.



Amb més de 30 anys d'experiència com a docent a la vida real, l'actor es reconeix a algunes de les situacions que viu el seu personatge.

Pep Simon, destaca la crítica que se'n desprén del text i que repassa tot el sistema de l'ensenyament actual.

Pep Simon

M'agrada la crítica a l'administració perquè penso que és un dels factors que no ha ajudat a l'educació. A l'obra tothom surt retratat.





Una quarantena de persones han pogut veure aquest divendres l'espectacle que comença ara la seva gira.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.