El galerista Josep Canals publicarà un llibre sobre l'evolució de l'art durant el segle XX a Sant Cugat


  • Comparteix:

El galerista santcugatenc Josep Canals publicarà un nou llibre que repassa l'evolució de l'art de Sant Cugat durant tot el segle vint. El volum es presentarà el dia de Sant Jordi, i recull més de 300 artistes i mig miler de fotografies del què ha estat el món de l'art en els últims 100 anys.

El llibre dedica un capítol a cada quart de segle, resseguint moments tan importants per la ciutat com la presència del modernisme a l'arquitectura de principis de segle, l'escola de tapissos Aymat o la consolidació de la ciutat com a centre artístic en els últims 25 anys. El treball vol ser un compendi dels artistes i les obres que tenen una vinculació amb Sant Cugat i les seves institucions, com per exemple la desapareguda Escola Catalana del Tapís. L'autor del llibre, Josep Canals, subratlla el paper de la Casa Aymat durant el segle passat:

Josep Canals

A partir dels anys 50 i fins el 75 l'art de Sant Cugat té molt a veure amb la Casa Aymat


L'arquitectura té una presència important a la primera meitat del llibre, mentre la segona part s'ha dedicat especialment a l'art visual, tocant àmbits com la fotografia, l'escultura o la pintura. Segons Josep Canals, el llibre permetrà comprendre l'evolució de Sant Cugat des d'un poble camperol fins consolidar-se en el món de l'art.

Josep Canals

És un resum molt atractiu del que ha donat Sant Cugat en els darrers anys en el món de l'art


El galerista santcugatenc porta més de 10 anys recopilant tota la informació històrica que publicarà al llibre, i a través de la seva plana web ha posat aquesta documentació a l'abast d'altres estudiosos perquè hi puguin fer aportacions abans de tancar l'edició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.