Sant Cugat acull temporalment el menhir neolític trobat a Mollet del Vallès


  • Comparteix:

El Centre de Restauració de Béns Mobles (CRBM), ubicat a Sant Cugat, s'ha encarregat de la restauració del menhir neolític descobert a Mollet del Vallès a l'abril. La peça va arribar a Sant Cugat al maig i des d'aleshores es treballa en la seva neteja i conservació, a banda de practicar diversos estudis per determinar l'origen de la pedra. Un cop acabada l'actuació, el menhir serà retornat a Mollet.

El menhir es va descobrir a l'abril durant les obres de construcció d'un aparcament subterrani al Parc de les Pruneres de Mollet del Vallès. Es tracta d'un bloc de roca sedimentària de 4'90 metres d'alçada i unes sis tones de pes. Es calcula que aquest monòlit podria datar de voltants del quart i segon mil·lenni abans de la nostra era. Aquesta és una de les troballes arqueològiques més destacades dels darrers anys.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, destaca la rellevància d'aquesta troballa.

Joan Manuel Tresserras

El passadís català ha estat poblat des de fa molt temps. Aquesta troballa fa replantejar la interpretació del neolític català.


El monòlit va arribar a Sant Cugat a principis de maig per efectuar-hi el treballs de restauració i conservació. Per ara, aquests treballs han posat al descobert gravats a la superfície de la roca que representen rostres humans. Posteriors estudis conclouran quin era l'emplaçament original de la peça.

La restauradora del Centre de Restauració de Béns Mobles, Maria Àngels Jorba, ha explicat les primeres actuacions realitzades a la pedra.

Maria Àngels Jorba

Era necessari posar-la dreta. A la primera neteja ja vam veure que es podria fer sense patir problemes.




Quan finalitzin els treballs, que encara no tenen data d'acabament, el menhir serà retornat a Mollet del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.