La Casa Aymat descentralitza el Museu de la Ciutat i recuperà part de la història de Sant Cugat


Temes relacionats

La Canals Galeria d'Art repassa amb una mostra l'evolució artística a Sant Cugat durant el segle XX ( 7/mai/03)

L'artista Josep Grau-Garriga aposta per convertir la Casa Aymat en un centre de recerca sobre el tapís ( 7/mai/03)


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder i el galerista d'art Josep Canals observen el tapís de Picasso que s'exposa a la Casa Aymat

L'alcalde Recoder i el galerista d'art Josep Canals observen el tapís de Picasso que s'exposa a la Casa Aymat

L'Escola Catalana del Tapís recuperarà el seu paper a la història de Sant Cugat des de la primera sub-seu del Museu de la ciutat. La Casa Aymat es dedicarà a exhibir l'art modern i contemporani, i serà el primer centre de difusió de l'art del tapís a Catalunya.

Mentre la primera seu del Museu, al Claustre del Monestir, recull la història mil·lenària de la ciutat, la Casa Aymat s'ha de convertir en el centre de la modernitat i en un homenatge als artistes que, des d'aquesta antiga fàbrica de tapissos, van situar Sant Cugat a l'avantguarda artística del país. L'alcalde Lluís Recoder ha remarcat que, a més de recuperar aquest edifici històric, es rememorarà el moment que la ciutat va fer bullir la creativitat artística:

Lluís Recoder

En aquesta Casa hi ha una part de la història més brillant de la nostra ciutat perquè a travès d'ella Sant Cugat va entrar en la modernitat


L'alcalde ha anunciat que el santcugatenc Josep Grau-Garriga participarà activament des d'aquest museu per recuperar el llegat històric del tapís. Recoder ha recordat que en aquest taller va néixer la corrent artística del tapís més important del segle passat, amb renom internacional, i amb artistes consagrats com Picasso, Tharrats, Miró, Guinovart o el propi Grau-Garriga. La coordinadora del Museu de la Ciutat, Àngels Soler, ha explicat els orígens de l'Escola Catalana del Tapís:

Àngels Soler

La Casa Aymat va generar una dinàmica artística del tapís que va revolucionar totalment aquesta tècnica


Centenars de persones han seguit la inauguració d'aquesta subseu, a l'edifici remodelat que va acollir, des de l'any 1926, la Casa Aymat de Tapissos i Catifes, d'estil noucentista. A partir de l'any 56, amb l'entrada de la família Samaranch, la fàbrica es va revolucionar fins convertir-se en el bressol d'un nou concepte del tapís: el teixit-escultura de tres dimensions.

Segons l'alcalde, aquesta sub-seu retrà un tribut als artistes que van descobrir l'art a la Casa Aymat i contribuirà a incorporar la cultura com un element indissociable de la marca de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.