Feliu Formosa reuneix 50 haikus inspirats en les pedres pintades de Sandra Morera


Temes relacionats

L'obra de Sandra Morera 'Pintant Pedres', fins a finals de mes a la Biblioteca del Mil·lenari (10/nov/09)


  • Comparteix:

El poeta Feliu Formosa reuneix en el seu darrer llibre, 'La pedra insòlita', una cinquantena d'haikus inspirats en l'obra de Sandra Morera, una jove artista amb paràlisi cerebral. La Biblioteca del Mil·lenari s'ha convertit aquest dijous en l'escenari de la presentació del llibre, que inclou fotografies de pedres pintades per Morera i retratades per la seva mare, Anna Vila. Les imatges també es poden veure en forma d'exposició a la biblioteca fins a finals de mes.

La Sandra Morera, de 36 anys, va començar a pintar pedres imitant els nens que feien paradeta al passeig d'Altafulla, a Tarragona. Les obres de Morera, que pateix paràlisi cerebral amb un grau indeterminat de deficiència, han inspirat el poeta d'honor del Festival de Poesia de l'any passat. Feliu Formosa ha confeccionat 49 haikus i una tanka, expressions poètiques d'origen japonès, i els ha reunit a 'La pedra insòlita'. Segons l'autor, que coneix l'artista des de fa tres dècades, les pedres li recorden l'expressionisme americà.

Feliu Formosa

Vaig fer els haikus amb quatre dies estimulat per les pedres, que em recorden quadres de l'expressionisme americà.




La presentació del llibre aquest dijous a la Biblioteca del Mil·lenari ha anat a càrrec del crític d'arts escèniques santcugatenc Eduard Jener, que ha destacat les tres visions que creu que conflueixen en el llibre.

Eduard Jener

Hi trobem la visió de la Sandra, la d'en Feliu Formosa i la de l'Anna Vila.




El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, també ha assistit a la presentació a la Biblioteca del Mil·lenari que fins a finals de mes també acull l'exposició 'Pintant pedres' amb els retrats de les obres de la jove artista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.