Baltasar Porcel, protagonista de les Lectures a la Fresca


  • Comparteix:

Vilarasau, al mig, amb alguns dels actors del cicle

Vilarasau, al mig, amb alguns dels actors del cicle

Les Lectures a la Fresca tornen a la temàtica monogràfica i dediquen totes les activitats a la figura de Baltasar Porcel. 'L'inspector', 'Cabaret Porcel' i 'Els dolços murmuris del mar' són les obres que proposa l'organització per treure els santcugatencs al carrer per gaudir del teatre de Porcel en la 6a edició del cicle. La primera lectura serà dijous vinent a la plaça de Sant Pere, a les deu de la nit.

La directora de les Lectures a la Fresca, Dolors Vilarasau, ha explicat durant la presentació del cicle d'enguany les característiques del teatre de Porcel.

Dolors Vilarasau

És un teatre molt interessant, que es fixa molt en els corrents europeus de l'època. Ideològicament, és un Porcel contrasistema.




'L'inspector', una obra que parla de corrupció i grandiloqüència política, donarà el tret de sortida, dijous de la setmana vinent a la plaça de Sant Pere, al cicle d'enguany. Dues peces curtes de teatre, cançons i altres textos de l'autor que residia a Valldoreix conformen 'Cabaret Porcel', que es representarà a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot el tercer dijous del mes. El punt final a l'edició de les Lectures a la Fresca d'enguany el posarà 'Els dolços murmuris del mar', una de les últimes peces teatrals de Porcel, a la plaça de l'Om el 22 de juliol.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que la cita ja està consolidada a la ciutat.

Xavier Escura

Les Lectures a la Fresca ja estan totalment consolidades, i tots els santcugatencs l'esperen després de la Festa Major.





El tradicional vano del cicle, que informa de les obres que es representen i aporta un element artístic a les trobades, enguany ha anat a càrrec de l'artista valldoreixenc Adolf, que ha elaborat un retrat de Porcel jove, a escala real.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.