'Pedra de tartera' trasbalsa els espectadors amb un relat i unes interpretacions punyents


  • Comparteix:

El públic ha reconegut el muntatge amb forts aplaudiments

El públic ha reconegut el muntatge amb forts aplaudiments

'Pedra de tartera' ha trepitjat aquest divendres l'escenari del Teatre-Auditori amb el reconeixement dels espectadors. El treball actoral i una dramatúrgia ben trabada ha aconseguit transportar el públic fins les muntanyes del Pallars, convertint-los en testimonis de la veu silenciada de la seva protagonista. Prop de 500 espectadors han aplaudit aquest muntatge, dirigit per Lurdes Barba i amb adaptació de March Rosich, i protagonitzat per Àurea Márquez.

Reviu l'espectacle a Cugat tv

'Pedra de tartera' va suposar el debut literari de Maria Barbal i ha passat a convertir-se en tot un fenomen editorial. Amb més de 55 edicions, la novel·la ha pujat aquesta vegada dalt dels escenaris amb la seva estrena al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), tot i que ja havia estat adaptada. El muntatge, ambientat fonamentalment en el Pallars, relata la vida de Conxa. Un recorregut que comença en la seva infància al poble i la porta fins una porteria de l'Eixample barceloní. Un retrat del silenci, la supervivència i el desarrelament.

Per l'actriu Rosa Cadafalch, l'obra ens brinda moltes lliçons, amb la lluita personal de les dones com a ítem principal.

Rosa Cadafalch

És la vida de moltes dones que han lluitat per dignificar la dona.



El silenci s'ha erigit també com un dels temes principals d'un muntatge que ha concentrat la seva dramatúrgia al voltant del càlid foc de la cuina del Pallars.

L'adopció a l'estàndard pallarès és una altre dels punts que ha ajudat a dibuixar aquest paisatge. Un aspecte que han agraït els espectadors juntament amb la interpretació dels actors i un relat trasbalsador.

Públic

La interpretació i l'obra han estat excepcionals. / Hi havia un silenci com si estiguéssim a l'escenari. / M'ha agradat molt.





En definitiva, aplaudiments i lloances per a una obra que ha aconseguit atrapar el públic des del primer minut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.