Un llibre sobre carboneig rememora un dels oficis tradicionals a la serra de Collserola


  • Comparteix:

Els autors del llibre i l'historiador Domènec Miquel han presentat el llibre

Els autors del llibre i l'historiador Domènec Miquel han presentat el llibre

Mostrar la importància del carboneig a Catalunya i les peculiaritats de l'ofici de carboner són els temes principals del llibre 'El carboneig, quan el record encara és viu', que s'ha presentat aquest dimarts al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). L'obra, escrita per Josep Masnou i Josep Maria Panareda, és una explicació realista i directa de l'ofici a partir de testimonis com el de l'últim carboner de Collserola, Roc Gómez.

El llibre també aborda el procés d'aconseguir el carbó i l'impacte ambiental d'aquesta activitat. El text ha estat elaborat per l'historiador Josep Maria Panareda i el pagès Josep Masnou i el resultat ha estat un llibre-documental que recull el testimoni de persones que s'hi dedicaven.

Josep Maria Panareda ha explicat per què s'ha triat el títol 'El carboneig, quan el record encara és viu'. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Maria Panareda

És un ofici que ja no es fa servir però encara hi ha el record gràcies a les vivències dels carboners



L'acte ha finalitzat amb la intervenció de Roc Gómez, l'últim carboner de Collserola, que ha explicat les seves vivències. La presentació també ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Escura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.