El Miró més personal es dóna a conèixer en una xerrada de l'Aula d'Extensió Universitària


Temes relacionats

Miró i la seva etapa al Mont-roig, protagonistes d'una conferència a l'ANC (24/abr/12)

Rosa Maria Calaf i Muriel Casals, principals noms de la nova programació de l'AEU de la Gent Gran (30/mar/12)

L'Aula d'Extensió afronta els 10 anys amb esperit de renovació ( 4/oct/11)


  • Comparteix:

Lluis Álvarez en un moment de la ponència

Lluis Álvarez en un moment de la ponència

La conferència 'Miró i Mont-Roig' aprofundeix en la vessant més personal de la figura de Joan Miró per entendre la complexitat de la seva obra. Així ho ha explicat el membre de la comissió de commemoració del centenari de la primera visita de Miró a Mont-Roig, Lluís Álvarez, que ha posat de relleu la importància del poble com a punt de partida del Miró creador i n'ha reivindicat el seu paper com a 'genius loci' de l'artista. La ponència, organitzada per l'Aula d'Extensió Universitària per la Gent Gran (AEU), ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Joan Miró va arribar a Mont-Roig al 1911 a causa d'unes febres tifoides que el van obligar a deixar Barcelona. Va ser precisament allà on el popular creador va començar la seva trajectòria artística. Així ho explica el ponent de 'Miró i Mont-Roig', Lluís Álvarez, en declaracions a Cugat.cat.

Lluis Álvarez

A Mont-Roig es va decidir definitivament a començar la seva creació artística.


La importància de Mont-Roig en l'univers creatiu de Joan Miró és una constant que l'acompanyarà al llarg de la seva trajectòria professional, agafant, fins i tot, un aire místic. Ho explica Álvarez.

Lluis Álvarez

És com una mena de trobada amb el tel·luri o el cosmos. Un lloc sagrat per a Miró.




La conferència 'Miró i Mont-Roig', que ha tingut lloc aquest dimarts a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ha presentat la vessant més humana del creador català per tal de conèixer més profundament la complexitat de la seva obra.

L'activitat, organitzada per l'Aula d'Extensió Universitària per la Gent Gran es tornarà a repetir aquest dijous arran de la bona acollida que ha tingut entre els alumnes. A més, l'organització ha muntat una sortida cultural a Mont-Roig el darrer dimecres de maig per conèixer de primera mà els indrets que van inspirar les obres més conegudes de la primera etapa de l'autor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.