Francesc Garriga serà homenatjat al proper Festival de poesia de Sant Cugat


Temes relacionats

Izquierdo: 'Garriga Barata té un estil crític i fred, però també d'esperança' (21/jun/12)

'Ragtime' (24/mar/12)


  • Comparteix:

Garriga Barata serà homenatjat a l'octubre / Font: Peregomila.wordpress.com

Garriga Barata serà homenatjat a l'octubre / Font: Peregomila.wordpress.com

Francesc Garriga Barata és el poeta d'honor del 12è Festival de poesia de Sant Cugat que se celebrarà entre el 23 i el 27 d'octubre. Garriga Barata s'ha dedicat a la docència, a la crítica d'art i és autor dels poemaris 'Entre el neguit i el silenci', 'Setembre', 'La nit dels peixos' i el recent 'Ragtime'. La nova edició del festival tindrà un acte de reconeixement a tots els guanyadors del Premi Gabriel Ferrater i s'inaugurarà un dimarts en lloc d'un diumenge, com es feia fins ara.

Garriga Barata és llicenciat en filologia germànica per la Universitat de Barcelona (UB), ha format part de l'orde dels franciscans caputxins, amb els quals va viure una etapa de la seva vida a l'Amazònia. El sabadellenc ha col·laborat en revistes com la 'Revista Catalunya', 'Guix' i 'L'esquirol' i, a més, ha estat el director de l'edició castellana de la revista d'art 'FMR'.

Segons el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, el treball de Garriga Barata té un esperit crític i fred però també conté un to d'esperança.

Oriol Izquierdo

Mira endins per mostrar la seva posició en el món, d'una manera crítica i freda. Però té un fons d'esperança.


Izquierdo ha avançat que hi haurà un acte amb la presència dels deu guanyadors del Premi Gabriel Ferrater. Segons les previsions del director de la Institució de les Lletres Catalanes, enguany el festival comptarà amb dos actes al dia. A més, la data d'inauguració de l'acte caurà en dimarts i no en diumenge, dia habitual en edicions anteriors.

Garriga Barata pren el relleu com a poeta d'honor del Festival de poesia de Sant Cugat a figures com Jordi Pere Cerdà, Joan Vergés, Feliu Formosa, Josep Palau i Fabre, Montserrat Abelló i Gerard Vergés, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.