El 12è Festival de Poesia creix gràcies a la implicació de la ciutat


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa / Font: Localpress

Moment de la roda de premsa / Font: Localpress

El 12è Festival de Poesia de Sant Cugat arribarà d'aquí dues setmanes amb més d'una trentena d'activitats fruit de la implicació d'escoles, llibreries i galeries d'art de la ciutat. Durant la presentació que ha tingut lloc aquest dimarts, el poeta d'Honor d'enguany, Francesc Garriga Barata, ha animat els santcugatencs a viure el festival amb la ment oberta perquè descobreixin què els aporta la poesia.

Per escalfar motors de cara a la cita lírica que arrencarà d'aquí dues setmanes, dimecres vinent començarà un seguit de xerrades i lectures per descobrir la figura de Francesc Garriga Barata que es reparteixen entre l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), el Terra Dolça, la biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona, la Unió i la Canals Galeria d'Art.

Programar aquestes activitats anticipades ha estat una de les voluntats dels organitzadors, l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes. El director d'aquesta última, Oriol Izquierdo, ha explicat que responen a la voluntat de cercar fórmules de créixer evitant disparar el pressupost destinat a la iniciativa.

Oriol Izquierdo

Cerquem estratègies per fer créixer el festival en tots els sentits. Hem buscat activitats que serveixin per escalfar motors abans del festival.


El festival pròpiament dit arrencarà d'aquí a dos dimarts, el dia 23 d'octubre, amb un acte a la Sala Vestíbul del Teatre-Auditori que comptarà amb la presència del poeta d'honor i estarà conduït pel periodista santcugatenc i amic de Garriga Barata, Xavier Bosch.

Amb aquest acte arrencarà el certamen que s'allargarà fins l'últim diumenge del mes i se succeïran les lectures de les obres de Garriga Barata per llibreries, galeries i diversos locals culturals de la ciutat. Dissabte, la poesia sortirà als carrers del Barri dels Poetes, Coll Favà, on durant el matí hi hauran actuacions dedicades al poeta Josep Vicenç Foix.

El poeta d'honor ha defensat durant la presentació oficial del festival que cal incentivar la lectura poètica des de les escoles. Garriga considera que, actualment, als centres educatius s'analitza la poesia però no s'ensenya com gaudir-ne. En la mateixa línia, ha fet una crida als veïns de la ciutat a participar del festival perquè 'segur que trobaran alguna cosa que els serà important'.

Francesc Garriga

Hi ha molts actes en tot el festival. Segur que en alguna d'aquestes iniciatives hi trobaran alguna cosa que pot ser important.


La cita, organitzada per l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes, finalitzarà el darrer diumenge de mes amb una trobada al claustre del Monestir dels diferents autors que han rebut el Premi de Poesia de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Els guardonats recitaran versos del poeta d'honor d'enguany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.