El cant gregorià centra el concert de música sacra d'avui


  • Comparteix:

Imatge d'un concert anterior

Imatge d'un concert anterior

L'Schola Gregoriana de Catalunya i el grup Auditexaudi són els protagonistes aquest divendres del segon concert que organitza Camerata Sant Cugat en el marc del 'Primer cicle de música sacra coral al Monestir'. L'actuació, dirigida per Ramon Vilar, anirà dedicada als 1.000 anys de vida de la música sacra.

El Monestir acollirà el concert de música sacra coral, sota el nom 'Concert de cant gregorià, polifonia i orgue'. El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, destaca que el cicle pretén ser un espai de reflexió de la música sacra i coral. A més, Baulies afirma que la intenció d'aquest cicle de concerts és unir un espai emblemàtic de la ciutat, com és el Monestir, amb la música sacra coral. El director d'aquest segon concert, Ramon Vilar ha explicat que es tracta d'un repàs a l'evolució del cant gregorià dels darrers 1.000 anys.

Ramon Vilar

Es diu '1.000 anys de música sacra' perquè repassa des del segle X fins el XX, és a dir llenguatges diferents a partir del cant gregorià. Aquesta perspectiva té molt d'interès.


El Fòrum Vocal tancarà el cicle de concerts amb una actuació el 12 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.