El director del Teatre-Auditori creu que el preu que es paga a l'SGAE no és just


  • Comparteix:

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, demana repensar el criteri de pujada de l'IVA i el percentatge que els equipaments culturals han de pagar a l'SGAE. Tugues considera que no es poden tractar tots els espectacles de la mateixa manera i que si no es fa un pensament per a aquesta 'grip' que afecta al món cultural acabarà sent un 'mal endèmic'. Durant la presentació dels nous espectacles que es podran veure de febrer a maig, el responsable del Teatre-Auditori ha explicat també que en el que portem de temporada, des de setembre, els nivells d'ocupació s'estan mantenint.

El director del Teatre-Auditori considera que clar replantejar les factures que es paguen a l'SGAE. Pep Tugues aposta perquè aquest organisme que representa els artistes cobrin un preu just però no un d''indiscriminat' com, assegura, passa ara.

Pep Tugues

Totes les despeses que ens arriben les hem d'analitzar i evidentment la factura de l'SGAE també. És clar que l'artista ha de cobrar, però el que és just i no indiscriminadament.


Per al responsable de l'equipament cultural públic, la pujada de l'IVA de fins el 21% que ha aplicat des de fa uns mesos el govern espanyol és un greu problema per al món cultural i el fa perillar. És per això que demana repensar aquest criteri si no es vol carregar-se la cultura.

En aquest sentit s'ha expressat també el regidor de Cultura, Xavier Escura, que ha explicat que Sant Cugat està fent 'polítiques de resistència' a la pujada de l'IVA 'indiscriminat'. I és que tot i que de moment no l'estan aplicant a les entrades d'aquesta temporada, sí hauran de començar a adaptar-se per a les properes, tot i no avançar ni com ni quan.

Xavier Escura

Estem molt a sobre de les polítiques de preus. El Teatre-Auditori es continua resistint a aplicar la pujada indiscrimanada de l'IVA però la realitat fa que els preus s'hagin d'anar adaptant.


Durant la presentació de la nova temporada, els responsables culturals de la ciutat han explicat que han tancat dos acords de col·laboració amb La Caixa i l'empresa ubicada a Sant Cugat Hewlett-Packard (HP). Totes dues entitats faran una aportació de 30.000 euros.

Els abonaments es posaran a la venda el segon dimarts de desembre, amb descomptes d'entre el 25 i el 40%. Una setmana més tard, el dimarts 18, sortiran a la venda els tiquets generals. Tugues ha fet una crida perquè els santcugatencs 'regalin cultura' per Nadal. Fins l'actualitat 4.000 usuaris ja s'han fet amb un dels abonaments TA18, destinats a joves que aquest 2012 assoleixen la majoria d'edat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.