Una mostra a Valldoreix dóna llum a l'afició pels soldadets de Jorge Hernández


  • Comparteix:

La vídua de l'artista, Margarida Juárez, amb una mostra de l'exposició

La vídua de l'artista, Margarida Juárez, amb una mostra de l'exposició

Els soldadets de plom de Jorge Hernández ja tenen un espai al Casal d'Avis de Valldoreix. El centre acull una mostra amb les figures més representatives de l'artista, que va elaborar artesanalment al llarg de la seva vida. Una vintena de persones, juntament amb el president de l'EMD, Josep Puig, i la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, han inaugurat l'exposició aquest dissabte.

L'artesà Jorge Hernández, que va viure 30 anys a Valldoreix, va col·leccionar una quarantena de figures de soldadets que ell mateix construïa mitjançant motlles de plom i pintura. Ara aquesta afició s'ha fet un espai al Casal d'Avis de Valldoreix, on es poden veure reproduccions de soldats de l'època napoleònica, un exèrcit de Ferran VII i làmines d'uniformes, entre d'altres. La vídua de l'artista, Margarida Juárez, ha explicat que l'afició del seu marit per aquestes joguines va arribar de la mà d'una exposició.

Margarida Juárez

Eren regals, però alguns es dedicaven a construir-los buscant documentació. El meu marit s'hi va iniciar a partir d'una exposició.


El president de l'EMD, Josep Puig, ha destacat durant la inauguració la implicació valldoreixenca de l'artista.

Josep Puig

El seu món eren els soldadets de plom. És un artista local del nucli de Valldoreix.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, també ha assistit a l'acte i ha posat èmfasi en el valor de la col·lecció.

Susanna Pellicer

L'esperit de jugar no s'hauria de perdre mai. Està molt bé que es conservin les joguines i es puguin compartir.


Una vintena de persones s'han passejat per la mostra aquest dissabte i han compartit un esmorzar en motiu de l'inici de l'exposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.