L'escriptora santcugatenca Gemma Freixas guanya el Roc Boronat de narrativa


  • Comparteix:

Cartell del certamen / Font: Once.es

Cartell del certamen / Font: Once.es

L'escriptora santcugatenca Gemma Freixas és la guanyadora de la 15a edició dels premis Roc Boronat de narrativa breu que organitza la ONCE. 'Casino de Santa Isabel' és el títol del llibre, una novel·la policíaca ambientada a la Guinea colonitzada pels espanyols que comença el seu procés cap a la independència. El lliurament del premi serà aquest dijous a l'Auditori de la ONCE, a Barcelona, a les set de la tarda.

Freixas és llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB). Ha escrit per als dominicals d''El Periódico', 'Avui' i 'La Vanguardia' i en les revistes de viatges 'Todo Turismo', 'Rutas del Mundo' i 'Geo'. També ha publicat els llibres de narrativa de viatges 'Tanaka, un recorrido por la actual Myanmar' i 'Djoliba, la curva del Níger en Mali'.

El Roc Boronat de narrativa breu en català està dotat en 6.000 euros. El premi també té una categoria per a persones amb disminució visual o amb visió molt limitada que enguanya ha anat a parar a Pasqual Bernat López, en categoria prosa amb 'El vestit verd', i Matilde Elena Peralta, en poesia, amb l'obra 'Nua'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.