L'òpera 'Nabucco' torna a despertar passions al Teatre-Auditori


Temes relacionats

Els Amics de l'Òpera de Sabadell porten 'Nabucco' al Teatre-Auditori (15/mar/13)

El crític Eduard Jener analitza l'òpera 'Nabucco' de Giuseppe Verdi (14/mar/13)

'Nabucco' de Giuseppe Verdi arriba aquesta nit al Teatre-auditori de la mà del cor Amics de l'Òpera de Sabadell ( 5/mar/04)


  • Comparteix:

Un instant de la representació al Teatre-Auditori

Un instant de la representació al Teatre-Auditori

Una de les òperes més populars del compositor Giuseppe Verdi, 'Nabucco', ha tornat aquest divendres al Teatre-Auditori nou anys després que es representés a l'equipament santcugatenc. De la mà del Cor d'Amics de l'Òpera de Sabadell, aquest drama basat en l'Antic Testament ha tornat a impressionar un públic exigent que ha sortit encantat amb la proposta. La soprano Eugènia Montenegro, un dels grans descobriments de la temporada, i el baríton Venteslav Anstasov s'han endut unes fortes ovacions dels espectadors.



L'any que celebra el 200 aniversari del naixement de Giuseppe Verdi, el Cor d'Amics de l'Òpera de Sabadell ha volgut tornar a pujar dalt dels escenaris l'òpera que va representar un abans i un després en la carrera del compositor italià, 'Nabucco'. Una òpera basada en l'Antic Testament que barreja una història d'amor amb la disputa del poder i les grans ambicions personals.

La presidenta de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, ha explicat a Cugat.cat que la peça que més espera el públic és la 'via pensiero'.

Mirna Lacambra

Verdi va començar a triomfar amb aquesta òpera. Sempre ens fa molta il·lusió sentir el 'va pensiero', és com una reivindicació de la nostra terra.


La soprano Eugènia Montenegro, un dels grans descobriments de la temporada, el baríton Ventseslav Anastasov i el tenor Josep Fadó, entre d'altres, han estat acompanyats per l'Orquestra Simfònica de Sabadell, amb Rubén Gimeno com a director d'orquestra i Daniel Gil de Tejada com a director del cor.

Els temps que corren tampoc són fàcils per l'òpera. Tot i així els Amics de l'Òpera de Sabadell s'han ajustat el cinturó i han decidit mantenir la seva programació habitual per no decebre el públic i per seguir donant oportunitats a nous valors operístics del nostre país. Com ha destacat Mirna Lacambra, aquest gènere musical segueix despertant passions a casa nostra.

Mirna Lacambra

La gent necessita l'òpera. Aquest gènere desperta passions com el futbol pels amants de l'esport.


'Nabucco', que va ser estrenada al Teatre La Faràndula de Sabadell, es podrà veure aquest diumenge al Teatre Municipal de Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.