La flama del Canigó arribarà a Sant Cugat amb la veu de Mònica Terribas


  • Comparteix:

Imatge de l'encesa de l'any passat

Imatge de l'encesa de l'any passat

La flama del Canigó, que organitza Òmnium, arriba diumenge amb activitats obertes a dos quarts de set de la tarda i amb la lectura del manifest a càrrec de l'exdirectora de Televisió de Catalunya (TVC) i editora del diari 'Ara', Mònica Terribas. La flama encendrà la tradicional foguera de Sant Joan després de recòrrer els carrers amb la participació de Tabalers i Diables, Bastoners i el Grup Mediterrània.

Sant Cugat se suma un any més a la celebració que vincula les diferents terres dels Països Catalans en la celebració del seu patró comú, Sant Joan. De la mà d'Òmnium Cultural, la ciutat rebrà la flama que recorre, des del cim de la muntanya del Canigó, les diferents terres de parla catalana.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons', la presidenta de l'entitat, Maria Rosa Caballé, ha destacat el 'luxe' que suposa que la periodista Mònica Terribas llegeixi el manifest unitari, escrit pel membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) Antoni Pladevall i Font.

Maria Rosa Caballé

Tindrem a una gran periodista com la Mònica Terribas que llegirà el manifest que ha escrit el membre de l'IEC Antoni Pladevall i Font.


Caballé ha destacat que en l'actualitat cal seguir lluitant a favor de la cultura i el país i prova d'això serà l'enlairada de globus per la independència, abans de l'inici del recorregut de la flama. La presidenta del col·lectiu ha recordat la voluntat d'unir els territoris de parla catalana que té la iniciativa.

Maria Rosa Caballé

Hi ha una llengua que ens uneix i la flama ens vol unir a tots els qui compartim la llengua catalana.


Les activitats començaran a dos quarts de set de la tarda a la plaça d'Octavià, centre neuràlgic d'aquesta iniciativa i lloc d'encesa de la foguera de Sant Joan. Allà tindran lloc les actuacions del Grup Mediterrània i Bastoners de Sant Cugat, amb ballada de sardanes inclosa. Paral·lelament, a les set de la tarda, hi haurà la rebuda institucional de la flama a l'ajuntament i l'enlairada de globus. Després s'iniciarà el recorregut pels carrers i l'arribada, a les vuit del vespre, de la flama a la plaça d'Octavià. Des de la plaça de la Vila, el seguici passarà per la Rambla del Celler, carrer de Valldoreix, plaça del Doctor Galtés, carrer de Santa Maria, carrer de Santiago Rusiñol i arribada al Monestir.

La flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets de Catalunya entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu reparteixin la flama pels pobles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.