El festival 'El més petit de tots' porta la cultura a la mida dels nadons


  • Comparteix:

Ballarins interpretant l'espectacle infantil 'Almazuela'

Ballarins interpretant l'espectacle infantil 'Almazuela'

El festival 'El més petit de tots' obre les portes a la programació d'espectacles per a nadons als equipaments de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents. És la primera vegada que la ciutat ha acollit aquesta proposta, que ha obtingut una bona resposta de públic amb els dos muntatges programats aquest cap de setmana.

El festival ha comptat per primera vegada amb Sant Cugat i l'escenari escollit ha estat el Casal de Mira-sol. L'equipament ha programat aquest cap de setmana dos espectacles, 'Planeta KA' i 'Almazuela'. Aquest darrer s'ha representat aquest diumenge i ha aconseguit apropar a nadons d'entre zero i cinc anys el món de les sensacions mitjançant una peça de ball interpretada per dos artistes. El director de la companyia responsable, Roberto G. Alonso, ha destacat la dificultat de desenvolupar un projecte per a un públic infantil.

Roberto G. Alonso

Aquí hi ha molta proximitat, s'ha de mesurar l'energia perquè els nens són molt petits.Sobretot ha de ser més relaxada i tranquil·la perquè els nens potser s'espanten.


Davant la bona resposta de les propostes, la tècnica de Cultura de l'Ajuntament Maria Farriol ha expressat la intenció de donar-hi continuïtat amb projectes culturals d'aquest estil. De cara al semestre vinent, es vol incorporar a la programació municipal espectacles per a nadons, per sumar-los als habituals per a nens a partir de tres anys.

Maria Farriol

Ja fem molts espectacles cada semestre, però si que és veritat que en aquesta franja de nadons ens agradaria tornar a programar alguna altra cosa.


El festival 'El més petit de tots' proposa un conjunt d'espectacles itinerants que ofereix als nens experiències adaptades a la seva edat a partir del teatre, la música i la dansa. Enguany, vuit ciutats, com Sabadell, Igualada, Barcelona, Olot i Tordera, entre d'altres, s'han sumat a la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.