'Così FUN tutte': una història d'embolics adaptada als nostres temps


  • Comparteix:

Un instant de 'Così FUN tutte' en la seva funció al Teatre-Auditori

Un instant de 'Così FUN tutte' en la seva funció al Teatre-Auditori

L'adaptació de l'òpera 'Così FUN tutte' que ha fet la directora teatral Carol López ha tornat aquest dissabte al Teatre-Auditori per demostrar que l'òpera pot ser divertida, picant i humorística. El públic ha rigut i ha quedat sorprès amb una posada en escena que és del tot original.



Fa dos anys que l'òpera 'Così FUN tutte' va encetar una nova temporada al Teatre-Auditori i ho va fer demostrant que el gènere de l'òpera és perfectament adaptable als temps moderns, amb un muntatge que atrau fins i tots els més joves. Després de formar part de la programació del Petit Liceu, i visitar la ciutat de Saragossa, el muntatge ha tornat a Sant Cugat.

L’obra de Mozart 'Cosí fan tutte' és una òpera bufa amb un clar missatge misogin. Però Carol López li ha volgut donar la volta i ha teatralitzat l'espectacle centrant-lo en les dones, les infidelitats i els canvis de parella. El cantant Xavier Fernández, que interpreta el paper de Don Alfonso, ha explicat que aquest muntatge, tot i ser un cant a l'amor, obre una reflexió sobre la infidelitat.

Xavier Fernandez

Aquest muntatge és un cant a l'amor però sí que critica l'exageració per la infidelitat.


Carol López es va voler atrevir amb aquest gènere perquè li van proposar i era tot un repte que li venia de gust encarar. El resultat és una òpera trepidant i picant, plena de gags humorístics, narrada en català i cantada en italià que aconsegueix traslladar la música de Mozart i el llibre de Da Ponte als nostres dies. La cantant Tina Gorina, que fa el paper de Despina, ha explicat que Carol López ha jugat fins i tot amb el títol.

Tina Gorina

El muntatge original es tradueix com 'així fan totes', en canvi al muntatge de la Carol és 'així ens divertim tots'.


Ara per ara, el muntatge ha acabat el seu recorregut a l'escenari on va néixer, al Teatre-Auditori.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.