El Gall de Carnaval obre quatre dies de festa amb el pregó a la plaça de la Vila


Temes relacionats

El Ball de Carnaval se celebrarà al vestíbul del Teatre-Auditori (13/feb/14)

L'espai Jan Petit del SAF ja escalfa motors pel Carnaval (13/feb/14)

El Ball de Gitanetes ubica els dos pròxims assaigs al Casal de TorreBlanca ( 6/feb/14)

El Ball de Gitanetes dóna avui el tret de sortida als assaigs a La Unió ( 1/feb/14)

El Ball de Gitanes de Carnaval torna a fer història amb 240 participants (20/gen/14)


  • Comparteix:

Pregó públic de l'edició 2013 de Carnaval

Pregó públic de l'edició 2013 de Carnaval

El Carnaval dóna el tret de sortida aquest dijous a les set del vespre amb un seguici que servirà perquè la ciutadania se sumi a la festa. Des de la plaça de Lluís Millet, la comitiva es desplaçarà fins a la plaça d'Octavià on es baixarà el Gall del Monestir del cimbori per presentar-lo en societat.

Tot seguit, el rei Carnestoltes, sota la figura del Gall de Carnaval, prendrà possessió de la ciutat a la plaça de la Vila. Una de les novetats d'enguany és que la lectura del pregó tindrà lloc durant el primer dia de festa, a partir de dos quarts de nou.

Al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa', el membre de la comissió de Carnaval Arnau Marimon ha explicat que aquesta edició consolida la festa a la ciutat.

Arnau Marimon

Per nosaltres és un any de canvi, un pas més en la instauració d'aquesta festa. Guanyem un dia més.


El Gall de Carnaval, que participarà cada dia de la festa, és una figura de coure que té prop de 200 plomes diferents. El també membre de la Comissió Bernat Picornell ha explicat que la intenció és que la figura evolucioni a cada festa local en què participi.

Bernat Picornell

És una bèstia artesanal. És un gall que tindrà vida pròpia, volem que evolucioni durant les properes festes.


La disbauxa seguirà dissabte amb el Ball de Gitanes que ja té 240 persones inscrites. Per encabir tothom es faran quatre cercaviles des de diverses places: plaça de Lluís Millet, plaça del Coll, plaça de Victòria dels Àngels i plaça de Rafel Casanova. Els quatre seguicis confluiran a la plaça de Sant Pere, cap a dos quarts de dotze del matí, on esmorzaran i després es dirigiran a la plaça d'Octavià a ballar.

La tarda de dissabte seguirà amb la rua i concurs de comparses a la plaça d'Octavià i posarà el punt final amb el Cercatasques i el Ball de Nit, que tindrà lloc al vestíbul del Teatre-Auditori. El preu del Ball de Nit és de vuit euros i el pack amb el Cercatasques és de 15 euros. Enguany no hi haurà l'abonament T-Carnaval.

Diumenge la festa acabarà amb el Carnaval Infantil. Xocolatada, rua i concurs de comparses, pregó de Carnaval Infantil i el ball de les Gitanetes, amb 58 nens, seran les activitats de la jornada.

Enguany, la festa no inclou la Mascarada, per manca d'infraestructures adequades, segons l'organització. Totes les propostes estan obertes a la ciutadania i estan organitzades per la Comissió de Carnaval, formada per una quinzena de persones voluntàries.

El pressupost és el mateix que el de l'any passat, 15.500 euros a càrrec de l'Ajuntament. 3.000 d'aquests euros es destinen a la presentació del Gall de Carnaval.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.