Sant Cugat estudiarà quines aplicacions pot tenir la sentència del TS que obliga Autema a pagar la totalitat de l'IBI als ajuntaments


  • Comparteix:

Autema té una àrea de Servei al quilòmetre 14,5 al Polígon de Can Sant Joan.

Autema té una àrea de Servei al quilòmetre 14,5 al Polígon de Can Sant Joan.

L'Ajuntament ha començat les gestions per veure quina aplicació pot tenir a Sant Cugat la sentència dictada pel Tribunal Suprem que obliga AUTEMA, concessionària de l'autopista Terrassa-Manresa, a pagar la totalitat de l'IBI als ajuntaments. Els serveis jurídics de Sant Cugat estan estudiant si aquesta sentència es pot estendre a la resta de concessionàries d'altres autopistes que passen pel terme municipal com ara l'AP7 i els Túnels de Vallvidrera.

Sant Cugat ha decidit estudiar com pot afectar la sentència dictada del Tribunal Suprem que dóna la raó a l'Organime de Gestió Tributària de la Diputació (ORGT) en el contenciós que mantenia amb la concessionària de l'autopista Terrassa-Manresa, Autema, pel que fa a la bonificació del 95% en el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) als ajuntaments atorgada per la Generalitat.

El tinent d'alcalde d'Hisenda ha admès que veu difícil que se'n puguin derivar conseqüències fiscals per Sant Cugat de totes les autopistes que travessen el terme municipal però ha explicat que s'estan estudiant les possibilitats jurídiques que s'obren a partir de la sentència:

Jordi Joly

A veure si a partir de la sentència en podem extreure alguna cosa. Ara l'Estat diu que la bonificació del 95% de l'IBI és il·legal.


Amb aquesta darrera sentència del TS, s'obliga a Autema a pagar l'IBI sense cap bonificació que la concessionària els deu des de 1990 i que puja a prop de 4 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.