Sant Cugat acollirà aquesta tardor el concurs per a emprenedors adolescents Maker Challenge


  • Comparteix:

Roda de premsa de presentació de la iniciativa / Foto: Premsa Sant Cugat

Roda de premsa de presentació de la iniciativa / Foto: Premsa Sant Cugat

Ja estan obertes les inscripcions per participar al primer concurs Maker Challenge de Sant Cugat, que tindrà lloc entre el 30 de setembre i 27 d'octubre amb la cloenda al Teatre-Auditori. Es tracta d'una activitat extraescolar per a nens i nenes d'entre 13 i 17 anys que treballaran en equips de quatre en un projecte de fabricació digital relacionat amb la salut i el benestar, el tema del BeBusiness d'enguany. La iniciativa està organitzada per les empreses Creator Street i FABLaB i per l'Ajuntament. La participació té un preu de 140 euros per les 20 hores de tallers i actes que inclou.

El fundador de Creator Street, Till Jaspert, assegura que es tracta d'un projecte pioner a l'Estat espanyol perquè fomenta entre els joves les eines per les professions del futur.

Till Jaspert

Es tracta d'una iniciativa pionera i és interessant la col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Cugat, que destaca per buscar la innovació. Promou diversos aspectes que són clau per fomentar els joves amb talent: la innovació, l'emprenedoria i la fabricació digital.


La sòcia i desenvolupadora del projecte de FABLAB, Eliane Guiu, destaca que la fabricació digital és un recurs que té cada vegada més aplicacions en la resolució de problemes socials i és important que els més joves aprenguin a fer-ne ús. Es tracta d'unir el disseny amb la construcció i la producció d'objectes físics. Guiu enumera les possibilitats que té aquesta tècnica.

Eliane Guiu

Amb la fabricació digital es pot fer de tot: drons, una cadira, un moble, una taula... Hi ha molts usos en el sector mèdic i sanitari amb pròtesis per exemple. Es posa localment a disposició de les necessitats del ciutadà per poder fabricar qualsevol objecte.


La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, explica que aquest tipus d'iniciatives d'emprenedoria s'han de fomentar tant a la infantesa com a l'adolescència.

Joana Barbany

Tot el que té a veure amb fomentar l'emprenedoria a àmbits educatius és molt important. Fem moltes coses a primària però creiem que en el sector dels adolescents no hi ha tantes coses i és un dels focus on incidir.


L'organització també pretén fomentar la participació de les noies, que solen tenir una menor representació que els nois en els àmbits científics i tecnològics. També hi haurà entre un 10 i un 15% de places per a alumnes becats que pagaran un preu més baix que els 140 euros de la inscripció. Al concurs, hi poden participar joves de qualsevol centre educatiu tant de Sant Cugat com de fora de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.