El Tribuna pronostica que la fi dels problemes d'accés a l''habitatge assequible' no arribarà a curt termini


Temes relacionats

Conesa, al Tribuna: 'Volem que el 10% del parc d'habitatge de Sant Cugat sigui públic' (14/feb/18)

El Sindicat de Llogaters titlla d''insult' el Tribuna per la situació de l'habitatge a Sant Cugat (14/feb/18)


  • Comparteix:

El Tribuna Sant Cugat constata la recuperació del sector immobiliari i pronostica que les dificultats per accedir a l''habitatge assequible' continuaran. L'acte, impulsat per Sant Cugat Empresarial (SCE), ha servit per posar en comú visions de promotors i comercialitzadors del sector, que han fet una crida a ampliar el sòl disponible per ajudar a regular els preus a l'àrea metropolitana. Els ponents, provinents de Solvia, Vertix i Cushman & Wakefield, han coincidit que, tot i que es recuperi el sector, 'no hi ha els condicionants perquè es pugui repetir la bombolla immobiliària'.

Francisco Pérez, de Solvia; Elena Massot, de Vertix, i Oriol Barrachina, de Cushman & Wakefield, s'han posat d'acord en remarcar l'atractiu de Sant Cugat tant per al mercat de l'habitatge com per a les oficines, així com l'escassetat d'oferta, un fet que farà que es mantingui el creixement de preus. Segons els representants del sector, el parc d'immobles buits ja s'ha esgotat i calen noves promocions per respondre a la demanda, ja que el mercat de segona mà és molt actiu, també en el mercat de les oficines, com ha explicat el director general a l'Estat espanyol de Cushman & Wakefield, Oriol Barrachina.

Oriol Barrachina

La recuperació ha portat creixement d'empreses ja existents, vinguda de noves empreses i això, unit al fet que no s'ha construït, ha fet baixar la desocupació del 30 al 5%.


Durant el debat, moderat pel periodista santcugatenc Jofre Llombart, ha sorgit la problemàtica de l'accés a l'habitatge. Els ponents han assenyalat que cal que l'administració s'impliqui en la construcció de més habitatge social en el format de col·laboració públic-privada per ajudar a paliar la situació, tot i que han coincidit que la solució no serà a curt termini. Ho ha explicat el director de promoció i desenvolupament de Solvia, Francisco Pérez.

Francisco Pérez

Avui hauríem d'avançar en crear empreses públic-privades que generessin parcs de lloguer a preus assequibles amb la voluntat de seguir a llarg termini.


Tots els ponents han estat d'acord en descartar la possibilitat d'una nova bombolla immobiliària, ja que no es donen els condicionants per afavorir-la, com ha assegurat la directora general del grup immobiliari Vertix, Elena Massot.

Elena Massot

Les premises sobre les que es va sustentar tot el creixement previ a la crisi no s'estan repetint. Pensar que estem caient en la bombolla està allunyat de la realitat.


La taula també ha fet una crida a agilitzar els processos per part dels poders públics per poder tirar endavant més promocions. Pérez, Massot i Barrachina han coincidit que l'inestabilitat política dels últims mesos no ha afectat el sector, excepte en alguns casos al sector 'premium'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.