Economia aconsella tornar a cobrar als ciutadans una taxa per la gestió dels residus


  • Comparteix:

La gestió de les escombraries costa 5'5 milions d'euros l'any

La gestió de les escombraries costa 5'5 milions d'euros l'any

L'Àrea d'Economia recomana implantar de nou la taxa de residus a la ciutat per fer front a l'encariment de la gestió de les escombraries sense posar en perill les finances municipals. El tinent d'alcalde Jordi Joly ha explicat que l'impost no es farà efectiu a les ordenances fiscals per al 2005, però ha afegit que es podria incorporar al segon trimestre de l'exercici.

L'Ajuntament de Sant Cugat es gasta cada any 5 milions i mig d'euros en la recollida, gestió i eliminació dels residus. Un cost excessiu que, segons el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly, no pot ser assumit per les finances municipals.

A més, el servei s'ha encarit d'un 50% recentment, ja que els preus per cada quilo de brossa que Sant Cugat aporta a l'abocador de Coll Cardús s'han incrementat notablement. Per tot això, Jordi Joly s'ha mostrat favorable a tornar a instaurar la taxa de residus, tot i que ha indicat que aquest impost no figurarà a les ordenances fiscals del 2005. Malgrat tot, es podria incorporar més endavant, a partir del segon trimestre de l'any, sempre i quan hi hagi consens polític i social.

Jordi Joly

Des d'Economia, aconsellem reinstaurar la taxa. Es podria implantar el segon i tercer trimestre de l'any. És un tema sensible i cal que hi hagi el màxim consens.


La possible reimplantació de la taxa de residus és un dels temes que té sobre la taula la Mesa de Residus, formada per tots els partits polítics del consistori i les entitats. A més, però, la Mesa es planteja aprofondir en l'aplicació del programa de Residu Mínim i generalitzar la recollida selectiva, per tal de minimitzar la quantitat de brossa que va a parar a l'abocador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.