Serveis mínims a centres educatius i FGC per la vaga de dues hores


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una escola / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una escola / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El departament de Treball ha fixat els serveis mínims de la convocatòria de vaga general de dues hores (de 12.30 h a 14.30 h) aquest divendres de la Intersindical-CSC, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. A Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), al metro i autobusos de TMB i al TRAM de Barcelona caldrà garantir el funcionament del 75% del servei. Pel que fa a Rodalies, operat pel grup Renfe, fixa serveis mínims del 33% les dues hores. Als centres sanitaris públics i privats hauran de funcionar amb normalitat les urgències. En l'àmbit educatiu, als centres públics i privats hi haurà d'haver un docent per cada sis aules a infantil i primària (de 3 a 12 anys), un cada quatre aules als centres d'educació especial (de 3 a 16 anys) i un membre de l'equip directiu. A les llars d'infants haurà de treballar un terç de la plantilla.

També s'haurà de garantir l'atenció telefònica de tot tipus d'urgències i emergències amb un 85% del servei per les que s'hagin d'atendre sense demora. Les empreses de seguretat privada hauran de tenir entre un 75 i un 100% de la plantilla en treballant. A les autopistes cal garantir el manteniment amb un terç del personal habitual així com amb el servei de grues.

A la ràdio i televisió públiques només cal emetre la informació necessària en cas d'emergència. Als menjadors socials el servei funcionarà com en cap de setmana i a les residències per a persones grans o amb disminució com un dia festiu. Els serveis farmacèutics mantindran el personal que presti serveis en torns de guàrdia i nit.

Als departaments de la Generalitat de Catalunya s'han establert serveis mínims que obliguen que en els centres de treball hi hagi tres persones treballant, com a norma general amb particularitats a cada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.