Els transports públics i els peatges s'incrementen prop d'un 5% amb l'entrada del nou any


  • Comparteix:

Amb l'entrada del nou any, s'incrementen també les tarifes de transport públic i dels pesatges. D'aquesta manera, el peatge dels Túnels de Vallvidrera costa 10 cèntims més des del dia 1 de gener, el que suposa 2,64 euros en les hores vall. Per la seva banda, el preu dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) puja un 5 per cent el 2005, i el bitllet senzill d'una sola zona costarà ara 1,1 euros.També els taxis han incrementat les seves tarifes un 5,1%.

Passar pels Túnels de Vallvidriera significarà a partir de l'1 de gener pagar 10 cèntims més de mitjana que fins ara. Els turismes hauran d'abonar en les hores punta 2'97 euros, mentre que fins ara la tarifa era de 2'84. En la resta d'hores del dia, es passarà de pagar 2'52 euros a 2'64.

Segons fonts del departament de Política Territorial de la Generalitat, aquest any s'aplica un increment en el preu - del 4'47 per cent- inferior al que en realitat s'hauria d'establir 'pels deutes de l'anterior Govern'. Les mateixes fonts han indicat, però, que en lloc d'aplicar de cop l'increment que correspondria, el govern català ha realitzat un pla perquè les pujades es facin de manera lineal fins el 2013.

Per altra banda, el preu dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s'ha incrementat un 5 per cent, i des del dia 1 de gener, els bitllets senzills d'una sola zona han passat a costar 1,1 euros, i 1,65 euros els de dues zones. Els títols de 10 viatges, de la seva banda, costen des d'aquest gener 6,30 euros si són d'una sola zona, i 12,60 euros per a dues zones.

Pel que fa als impostos i ordenances fiscals, recordem que l'increment de mitjana és del 3,9%, en funció de l'increment de l'IPC a Catalunya. En el cas de l'Impost de Béns Immobles, IBI, la pujada és del 7,8% i també cal remarcar l'increment de la taxa per la utilització privada de la via pública, per exemple els guals, que serà d'un 75%, o l'increment de l'impost de construcció, que serà d'un 15%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.