Encallada la negociació per l'ERO al Banc Sabadell, a un dia de la vaga general

Els sindicats no presentaran una contraoferta a l'expedient fins que el nombre d'acomiadaments es redueixi "al mínim"


  • Comparteix:

Imatge de la seu del Banc Sabadell a la Plaça de Catalunya de Sabadell / Foto: ACN

Imatge de la seu del Banc Sabadell a la Plaça de Catalunya de Sabadell / Foto: ACN

La negociació per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) al Banc Sabadell, que afecta 1.730 treballadors a l'Estat, segueix encallada. En la reunió entre direcció i sindicats d'aquest dimarts, la representació legal dels treballadors ha optat per no presentar una contraoferta a les baixes incentivades i prejubilacions proposades per l'entitat fins que la xifra d'acomiadaments es redueixi 'al mínim'. En paral·lel, els sindicats es preparen per celebrar aquest dimecres la primera jornada de vaga general en contra de l'expedient, una protesta que tindrà Barcelona com a epicentre a Catalunya, però que també preveu mobilitzacions a 18 ciutats més de l'Estat. En cas que les converses no avancin, la plantilla repetirà l'acció el 8 d'octubre.

En un comunicat publicat aquest dimarts, Comissions Obreres (CCOO) recorda que tan sols queden deu dies perquè acabi el període formal de negociació i lamenta que "és molt difícil avançar" amb l'actual proposta del banc. En la mateixa línia s'expressen els sindicats de la UGT, ALTA, CGBS-FINE, la Intersindical i la federació SICAM-APROBAS, que en un comunicat conjunt qualifiquen de "previsibles i insuficients" els passos que ha donat l'entitat per avançar cap a un acord.

De nou, els sindicats insisteixen que les sortides han de ser voluntàries i lamenten que les noves condicions de mobilitat geogràfica suposin una "modificació substancial" de les condicions de treball.

En paral·lel a la negociació, la plantilla del Sabadell també estava convocada aquest dimarts a una aturada parcial d'una hora -de deu a onze del matí- a tot l'Estat. Segons fonts sindicals consultades per l'ACN, algunes oficines a Catalunya han tancat -sense especificar dades concretes-, mentre que asseguren el nombre de trucades ateses a clients s'ha reduït un 80% respecte a un dia habitual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.