Black Friday amb estocs bloquejats

La manca de xips complica l'arribada de productes tecnològics als comerços de Sant Cugat


  • Comparteix:

Aparador de la botiga K-tuin ubicada al carrer Santiago Rusiñol / Foto: Cugat Mèdia

Aparador de la botiga K-tuin ubicada al carrer Santiago Rusiñol / Foto: Cugat Mèdia

El Black Friday tindrà problemes enguany per satisfer la demanda de productes electrònics a diversos comerços de Sant Cugat. La manca de xips i els problemes en el transport marítim estan dificultant l'arribada de productes tecnològics, sobretot de la Xina, que comporta que hi hagi una manca d'estoc. N'és un l'exemple la botiga MediaMartk de Sant Cugat on hi ha una llista d'espera de 60 persones per comprar la Play Station 5, segons han explicat a Cugat Mèdia des de l'empresa. Aquest problema afecta tant a les grans cadenes com als comerços més petits al centre de la ciutat. La botiga Vila Activa, ubicada al carrer de Santa Maria, afirma a aquest mitjà, que tampoc tindrà la Play Station 5, com a mínim per al Black Friday.

Cristina Vázquez, treballadora de la botiga MediaMarkt del Centre Comercial Sant Cugat, explica que "per falta d'estoc hi ha moltes altres vendes que no es poden fer" i afegeix "en el meu cas no puc complir amb els objectius de venda perquè no hi ha ordinadors". En el mateix escenari es troba el treballador de la botiga Vila Activa Joan Carles Zarza que explica que "estem molt afectats per la manca d'estoc i no podrem fer-hi res perquè tots els proveïdors estan en la mateixa situació", lamenta en declaracions a Cugat Mèdia.

El Black Friday és un esdeveniment clau en el calendari dels comerços. L'objectiu és augmentar les vendes, però aquest any les botigues tecnològiques hauran de lidiar amb la falta d'estoc i oferir productes en comptagotes. Els treballadors de K-tuin Sant Cugat, al carrer Santiago Rusiñol, confirmen que també pateixen la manca de xips en els aparells de la marca Apple que venen i que, per tant, no poden satisfer la forta demanda dels compradors. "És un problema que afecta tothom, però no poden trobar cap altra alternativa per pal·liar el problema, ja que tots els productes d'Apple provenen del gegant xinès", expliquen a Cugat Mèdia.




Cristina Vázquez

Hi ha moltes vendes que es podrien fer i per falta d'estoc no es, bàsicament. Sí ens hem avançat al Black Friday, però tampoc ens serveix de molt perquè si no hi ha estoc, poca cosa podem fer. Es fan promocions dels productes que hi ha estoc, però potser no són els millors que podríem vendre. Personalment, el que he vist és que per a la Play Station 5 tenim una llista d'espera de 60 persones, només en aquest centre, no em vull imaginar tota la gent que està esperant per comprar la Play.

Comerciants

(Ho notem) Moltíssim perquè hi ha molta manca de producte, de coses molt especialitzades no hi haurà. Per exemple, la Play Station 5 no la tindré. / Molt malament perquè no hi ha estoc, la gent demana però no hi ha res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.