Ezequiel Reficco aposta per potenciar la responsabilitat social de les empreses amb la col·laboració amb les ONG's


  • Comparteix:

El doctor i investigador de la Harvard Business School ha estat el primer convidat del 2005 del fòrum empresarial Santcugatribuna

El doctor i investigador de la Harvard Business School ha estat el primer convidat del 2005 del fòrum empresarial Santcugatribuna

Les empreses ja no poden preocupar-se només per generar beneficis econòmics, també s'han d'implicar amb el seu entorn i assumir una responsabilitat social. Així ho ha afirmat el prestigiós doctor i investigador de la Harvard Business School, Ezequiel Reficco, en el marc d'una nova edició del fòrum empresarial Santcugatribuna. Reficco ha apuntat la necessitat de buscar noves vies de relació entre empreses i ONGs per tal de generar aquests valors socials.

Sota el títol 'La responsabilitat social de les empreses, un repte de futur', l'investigador de la Harvard Business School, Ezequiel Reficco ha estat l'encarregat d'inaugurar la temporada 2005 del fòrum empresarial Santcugatribuna.

Davant prop de 300 empresaris, Reficco ha assegurat que, mentre fa uns anys s'esperava de les empreses només que generessin un valor econòmic, actualment també se'ls demana que s'impliquin amb el seu entorn i generin uns valors socials. En aquest sentit, aquest especialista en l'anàlisi de les responsabilitats socials de les empreses, ha apuntat la necessitat de deixar de banda l'antiga filantropia i avançar cap a nous models basats en la relació bilateral entre empreses i ONG's.

Ezequiel Reficco

Creiem que les ONG's poden ser un soci privilegiat que ajudin a les empreses a detectar desafiaments i amenaces quan encara tenen temps per reaccionar de forma constructiva i contribuir a les solucions.


Segons Reficco, aquest nous models presenten diferents avantatges, com per exemple que les empreses s'obren a nous horitzons i generen solucions més sostenibles i a més llarg termini, i sobretot, que la seva política de responsabilitat social tendeix a ser més estable.

Ezequiel Reficco

La política d'intervenció social de les empreses tendeix a ser més estable. Quan la responsabilitat social es basa només en donacions, en esgotar-se el pressupost en filantropia, s'esgoten les possibilitats de col·laborar.


De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha subratllat la importància que les empreses recordin les seves obligacions amb els treballadors, amb la societat que els envolta i amb el medi ambient. És per això que en aquest fòrum empresarial s'ha volgut parlar d'aquest tema, que tot i ser encara molt emergent, per a Recoder té molt futur i jugarà un paper important en les polítiques d'empresa.

Lluís Recoder

No estem parlant d'un concepte quen sigui una moda sinó que estem convençuts que té molt de futur, i que cara al futur de l'economia mundial jugarà un paper clau.


De moment però, i tal i com ha reconegut Ezequiel Reficco, són moltes les empreses que mostren el seu interès per aquest tema però a data d'avui encara hi ha pocs exemples reals d'aquests nous models de responsabilitat social que s'hagin portat a la pràctica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.