Sant Cugat Empresarial posa el focus en l'aposta per la innovació tecnològica i la sostenibilitat

Les empreses H.A.U.S., Robin Cam, Solideo i Karibou han compartit les seves experiències amb els associats de l'entitat


  • Comparteix:

Un moment de l'acte d'aquest dijous / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment de l'acte d'aquest dijous / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat Empresarial (SCE) té clar que el futur passa per una aposta decidida per la sostenibilitat i la innovació tecnològica. És per això que l'entitat, en la primera edició de la Nit del Soci, que s'ha celebrat aquest dijous al restaurant Casa Fuster, ha acostat l'experiència de quatre companyies que fan bandera d'aquests valors. Així, els associats han pogut conèixer de primera mà les experiències de H.A.U.S., Robin Hat, Solideo i Karibou.

El president de SCE, Jaume Vives, ha destacat que aquestes són empreses que "han fet quelcom especial". Així, ha volgut "reconèixer aquestes idees, projectes i capacitat de projecció per tirar endavant iniciatives que aporten un valor". "Ens serveixen com a model", ha assegurat.

A la trobada han assistit l'alcaldessa, Mireia Ingla; el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; i la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Empresa, Elena Vila; així com altres regidors de l'Ajuntament i la vocal de l'EMD de Valldoreix Susana Herrada. L'alcaldessa ha reflexionat que "les societats canvien i també han de canviar les maneres" amb què es responen als reptes. En aquest sentit, ha posat de manifest la voluntat de l'Ajuntament de "teixir aliances" amb empreses per tal d'apropar el "benestar a tota la ciutadania".

Foto de família dels ponents amb representants de SCE i l'Ajuntament

Foto de família dels ponents amb representants de SCE i l'Ajuntament / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'acte d'aquest dijous, que ha comptat amb el patrocini de Caixabank, ha destinat una part dels ingressos (els assistents han hagut de pagar el sopar) a impulsar un projecte d'ajuda a l'emprenedoria que impulsa SCE. "Volem ajudar els emprenedors a ser empreses de referència", ha apuntat Vives.

Les empreses reconegudes

H.A.U.S. és una consultora que treballa per "situar la salut i la sostenibilitat ambiental al centre" dels projectes d'edificació i rehabilitació. El responsable d'aquesta companyia, Ricard Santamaria, ha destacat que si alguna cosa els diferencia és "no quedar-se en la teoria", ja que també intervenen en la part d'execució dels projectes que assessoren.

Solideo és una empresa especialitzada en energia solar, que assessora empreses, particulars i empreses a l'hora d'apostar per aquest tipus de subministrament. Així, ha explicat el soci fundador de la companyia, Rafa Reyes, van més enllà de la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Ara, treballen per consolidar l'ús de l'energia solar a l'Estat espanyol, "immadur" en aquest sentit si es compara amb altres països europeus.

Robin Hat és una empresa que, ja fa anys, va apostar per crear casquets per a ús mèdic que fossin sostenibles i reutilitzables. Ara, han fet un pas més amb Robin Cam, amb què s'instal·la una càmera de vídeo a aquesta peça de roba, cosa que permet, en paraules del CEO de la companyia rubinenca, Javier Garrido, "democratitzar el coneixement". Així, es poden gravar intervencions quirúrgiques i compartir-les.

Finalment, Karibou és una empresa establerta a Sant Cugat que ofereix una solució d'embalatge 100% vegetal i elaborada amb energies renovables. El responsable d'aquesta empresa, Xavi Pinosa, ha recordat com el germen de tot plegat es va gestar als anys 70, amb l'empresa del seu pare, dedicat al negoci del plàstic. Ara, aquella necessitat s'ha adaptat a la importància de tenir cura del medi ambient, a l'hora que s'aposta per una iniciativa sostenible en tots els sentits.




Jaume Vives

La idea és reconèixer aquesta capacitat d'innovació per tirar endavant projectes que aporten un valor, en la innovació tecnològica i la sostenibilitat.

Mireia Ingla

Les respostes d'abans avui no són vàlides. Les societats canvien i també han de canviar les maneres d'afrontar els reptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.