L'atur a Sant Cugat registra el desembre més baix de l'última dècada

La ciutat tanca l'any amb 2.359 persones en situació d'atur


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una oficina de treball / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una oficina de treball / Foto: ACN

Sant Cugat ha tancat el 2022 amb la dada d'atur en un mes de desembre més baixa de l'última dècada. En concret, la ciutat registra 2.359 persones en situació de desocupació, segons dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat. Això suposa un lleuger increment respecte al novembre, amb quatre persones més; però un descens interanual de 12 persones menys (-0,51%).



Es tracta del tercer mes consecutiu que la ciutat incrementa l'atur, tot i que es manté a nivells prepandèmia. De fet, les dades mostren una tendència a la baixa en l'última dècada, tot i l'increment de la població al municipi.



Desembre del 2022 ha assolit la millor dada des del 2012. En concret, un 45,48% menys d'aturats repecte a fa deu anys, passant de les 4.327 persones desocupades a 2.359 amb què s'ha tancat l'any. Així, el municipi també segueix la tendència interanual a la baixa registrada a Catalunya al desembre, tot i que tant al país com a la comarca també l'atur s'ha reduït respecte al mes anterior, fet que no s'ha donat a Sant Cugat.



La taxa d'atur registral de Sant Cugat al novembre és del 5,17%.

Catalunya

Catalunya ha tancat el 2022 amb 346.338 aturats, també la xifra més baixa en un desembre des del 2007 i amb 22.820 desocupats menys (-6,18%) que el 2021. L'atur ha baixat en 2.644 persones (-0,76%) en l'últim mes de l'any, després del petit repunt del novembre, segons les dades del Ministeri de Treball. El ritme de creació d'ocupació s'ha frenat lleugerament (-0,06%), amb 2.132 treballadors menys que al novembre. Amb tot, el total de cotitzacions és de 3.615.780 treballadors, la xifra més alta en aquest mes de la sèrie històrica, disponible des del 2004. Amb aquesta variació tímida, les afiliacions a la Seguretat Social han baixat després de tres mesos a l'alça. Si es compara amb l'any anterior, hi ha 96.649 empleats més (+2,75%).

En el cas del Vallès Occidental, es registra també un descens de l'atur, que se situa en 45.718 persones, 353 menys respecte el més anterior. La taxa d'atur registal comarcal és del 10%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.