L'AMB destina 350.000 euros a subvencionar projectes d'alimentació sostenible als municipis metropolitans

Es volen afavorir activitats d'economia circular, reafrofitament alimentari o venda directa


  • Comparteix:

Imatge de venedors amb el seu producte /Foto: ACN

Imatge de venedors amb el seu producte /Foto: ACN

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert, per primera vegada, una convocatòria de subvencions adreçada als municipis metropolitans per al foment d'activitats vinculades amb l'alimentació sostenible. Aquest pla, dotat amb 350.000 euros (150.000 euros per a l'any 2022 i 200.000 per al 2023), té la voluntat de reforçar el sistema alimentari metropolità a través de les polítiques alimentàries municipals.

Així, es volen afavorir activitats de reaprofitament, economia circular i de reducció del malbaratament alimentari, entre d'altres. També la venda directa, els circuïts curts de comercialització, la incorporació de nous professionals o la recuperació de terres.

El pla de subvencions preveu projectes municipals i també propostes que superin l'escala local i que beneficiïn més d'un municipi. Les subvencions atorgades suposaran entre el 70% i el 100% del pressupost del projecte, amb la possibilitat de rebre una subvenció màxima de 25.000 euros quan es tracti d'un sol municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.