Tres nous de sumergibles amb segell santcugatenc

Triton produeix des de Sant Cugat aquests submarins per a ús recreatiu i científic


  • Comparteix:

Model submarí TRITON 3300/6 de Triton Submarines / Foto: Cedida per Triton Submarines LLC

Model submarí TRITON 3300/6 de Triton Submarines / Foto: Cedida per Triton Submarines LLC

Triton Submarines ha començat a fabricar al centre de producció de Sant Cugat tres nous submarins. Els submergibles són per a empreses privades que els destinaran a l'àmbit científic o turístic. El primer que ja està en procés de fabricació és el 3K6, amb capacitat de descens de 1000 metres de profunditat i sis persones d'ocupació. El seu ús és principalment científic o per enregistrar documentals. El centre de producció del municipi s'està encarregant de fer la cabina, amb un vidre acrílic de 360 graus per tenir una visió completa del voltant, i tot el monitoratge de la cabina. La resta del submarí es fabricarà a la seu de l'empresa a Florida, als Estats Units, on segurament es faran les proves del submarí.

Tot i que l'empresa no pot facilitar dades del destí d'aquestes submergibles, el director de Producció a Barcelona, Joan Bigas, ha explicat a Cugat Mèdia que habitualment "es fan servir per a la gravació de documentals d'investigació, com per National Geographic o la BBC, o per fer investigació científica". "Tenim una part de lleure, que hi ha alguns clients particulars que l'utilitzen, però no és l'habitual", ha concretat també Bigas.

De fet, els altres dos que es fabricaran són del model AVA, que tenen una funció més turística i recreativa. Poden descendir 300 metres i tenen una capacitat d'ocupació de nou persones. Una de les grans diferències d'aquest submarí és que el vidre és ovalat, i no rodó, per donar una millor experiència als passatgers. D'aquests dos exemplars, un es fabricarà al complet a Sant Cugat i l'altre estan a l'espera de concretar si ho assumirà tot el centre local o s'acabarà a la seu estatunidenca. De moment, estan recollint totes les peces necessàries i s'ha començat a fabricar la cabina, però la resta del submarí no es completarà fins a l'abril.


Joan Bigas

En general els submarins que baixen a 1000 metres o més es fan servir per gravació de documentals, d'investigació, com per National Geographic o la BBC, d'investigació científica i tenim una part de lleure, que hi ha alguns clients particulars que l'utilitzen per lleure, però no és l'habitual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.