Romero es compromet a fer una memòria econòmica del POEC a petició de l'oposició


  • Comparteix:

PSC, ICV i PP consideren que sense una planificació econòmica, el projecte quedarà en 'paper mullat'

PSC, ICV i PP consideren que sense una planificació econòmica, el projecte quedarà en 'paper mullat'

El regidor de Comerç s'ha compromès a presentar, en el termini d'uns dos mesos, una memòria econòmica del Pla d'Orientació d'Equipaments Comercials, el POEC. Josep Romero ha adoptat aquest compromís a petició del PSC i després que els grups de l'oposició hagin denunciat que sense una planificació econòmica, el document del POEC es queda només en una declaració de bones intencions.

Tot i reconèixer la importància d'aquest document, que fa una diagnosi de les principals mancances i necessitats del comerç local i estableix les línies d'actuació per corregir-les i potenciar-lo, els tres grups de l'oposició han reclamat una memòria econòmica que acompanyi aquest projecte.

El regidor del PSC, Salvador Gausa, ha condicionat el vot favorable del seu grup a la presentació d'aquesta memòria, ja que d'altra manera, ha dit, aquest document podria quedar només en una declaració de bones intencions.

Salvador Gausa

Les bones intencions que no estiguin contingudes en el pressupost no ens serveixen. Tenim un estudi que ha costat 70.000 euros, i estaran ben invertits si tenim garanties que no quedarà arxivat en un calaix.


Els socialistes han remarcat la necessitat que té el comerç local d'un compromís i unes mesures que l'ajudin a créixer en sintonia amb la ciutat, però han afegit que algunes mesures arriben tard i sobretot, han demanat una participació ciutadana real que vagi més enllà d'informar els comerciants.

En el mateix sentit s'han expressat des d'ICV-EA, que consideren que tot i ser un document molt necessari, té dues grans mancances: la manca d'una participació més activa oberta als comerciants i la manca d'un pressupost per les actuacions. Sense això, ha dit el regidor Xavier Laborda, el POEC és només 'roba mullada'.

Xavier Laborda

Vostès han triat una molt bona parella de ball, que és una empresa assessora que ha fet una molt bona feina. Però ara falta un calendari, un pressupost i que es creguin la participació.


La mateixa preocupació l'han expressat des del PP, tot i que aquesta formació ha estat molt menys crítica amb el projecte. El regidor popular, Rafael Enríquez, ha manifestat la seva preocupació per la necessitat de descentralitzar els establiments i fer una distribució més equilibrada de l'oferta dins del territori i s'ha mostrat esperançat que aquest pla ajudi a resoldre aquest i altres temes.

Rafael Enríquez

Desitgem que el POEC sigui una eina útil pels comerciants i beneficiï tots els ciutadans. La inversió ha estat molt alta i per això esperem que es porti a terme.


Davant d'aquestes consideracions, el regidor de Comerç, Josep Romero, ha volgut remarcar la importància d'aquest projecte, que estableix diverses actuacions per potenciar el comerç local, i ha assegurat que s'ha comptat en tot moment amb la participació dels propis implicats, que seran els que hauran de decidir ara quines accions són prioritàries. Romero s'ha compromès també a presentar una memòria econòmica del projecte en un termini de d'uns dos mesos, tot i que no un calendari.

Josep Romero

El compromís és que de les diverses propostes del POEC; qina aprotació econòmica hi ha per començar a treballar en aquests temes, però això no vol dir que establim ja un calendari.


Per últim, els socis de govern, ERC, han fet especial èmfasi en alguns aspectes del POEC com la voluntat de millorar la qualitat de vida dels santcugatencs apropant més el comerç, o la voluntat de potenciar l'ús del català entre els establiments. Escoltem el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

La defensa de la importància especial que té el comerç de proximitat per poder obtenir una qualitat de vida per aquelles persones que més ho necessiten.


Finalment, el Pla d'Orientació d'Equipaments Comercials ha estat aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern, del PP i del PSC, i les 3 abstencions dels regidors d'ICV-EA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.