El recompte de les hores, escull en les negociacions entre Moventia i els treballadors

Les dues parts es reuneixen de nou aquest dijous per buscar un acord que aturi les jornades de protesta


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un autobús / Foto: Sarbus

Imatge d'arxiu d'un autobús / Foto: Sarbus

La vaga de treballadors del servei de bus urbà i interurbà, amb aturades els dimarts i els dijous, aviat farà un mes que va començar. Ara, l'escull principal que separa la part empresarial (Moventia - Sarbus) dels empleats és la manera de comptabilitzar les hores que tenen lloc dins de la jornada laboral, però fora de l'autobús; reclamen cobrar el temps que passa entre que arriben a la cotxera, es posen al volant i arriben a la primera parada, així com el moment en què acaben la jornada. Es tracta d'una petició amb què, de moment, no s'han posat d'acord amb l'empresa. Aquest dijous al matí hi ha una nova reunió on s'abordarà aquesta qüestió.

La presidenta del comitè d'empresa de Sarbus, Mar Rivera, ha explicat a Cugat Mèdia que en la resta de peticions sí que s'ha assolit un acord. Els empleats reclamaven aclarir el calendari laboral, disposar de lavabos i oferir més freqüència de pas per donar resposta a una demanda creixent del servei.

Des del novembre, les dues parts han tingut tres reunions. La d'aquest dijous ha arribat amb reticències dels treballadors, que en una piulada es queixaven que no havien cobrat les nòmines d'abril. Cugat Mèdia ha contactat amb l'empresa per abordar aquesta qüestió. Des de Moventia atribueixen el retard a un "ajustament administratiu" provocat per les aturades i pel fet que aquest dilluns era festiu. Ara bé, asseguren que les nòmines ja s'han enviat i que, per tant, s'haurien de cobrar aviat. Els treballadors lamenten que no han conegut aquesta explicació fins que aquest mitjà els ho ha explicat.


Mar Rivera

Amb l'última reunió vam parlar d'un principi d'acord, però hi havia un punt on s'havia d'apropar postures, on parlem del registre d'hores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.