Direcció i comitè de Sarbus aconsegueixen un preacord per desconvocar la vaga de bus

Ara, haurà de ser ratificat pels treballadors en dues assemblees que se celebren aquest divendres i dilluns vinent


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

La direcció i el comitè d'empresa de Sarbus, responsable del servei de bus urbà i interurbà, han assolit un principi d'acord, segons han confirmat a Cugat Mèdia totes dues parts. Ara, els treballadors hauran de ratificar-ho en assemblea durant aquest divendres i el pròxim dilluns i, en cas de donar-hi el visitiplau, es desconvocarà la vaga indefinida iniciada l'11 d'abril passat i que tenia incidència tots els dimarts i dijous. El preacord preveu desbloquejar algunes de les peticions de la plantilla com habilitar lavabos per als conductors, revisar les línies i ajustar els registres de la jornada.

Aquest era un dels esculls principals entre les dues parts. Els treballadors reclamaven comptabilitzar les hores que tenen lloc dins de la jornada laboral, però fora de l'autobús. És a dir, reclamaven cobrar el temps que passa entre que arriben a la cotxera, es posen al volant i arriben a la primera parada, així com el moment en què acaben la jornada.

Els empleats també reclamaven aclarir el calendari laboral, disposar de lavabos i oferir més freqüència de pas per donar resposta a una demanda creixent del servei.

Segons ha explicat a Cugat Mèdia la presidenta del comitè d'empresa, Mar Rivera, tots aquests aspectes han quedat recollits en diferent mesura al preacord, que la plantilla ha de ratificar dilluns vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.