Pas endavant per implementar l'Agenda Urbana 2030

Després de l'aprovació d'un primer document de treball, caldrà redactar el document definitiu i dissenyar els sistemes d'avaluació del pla


Temes relacionats

Recels a l'acte de presentació de l'Agenda Urbana al Consell de Ciutat (30/gen/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del bicibus / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del bicibus / Foto: Localpres

Sant Cugat fa un pas endavant per implementar l'Agenda Urbana 2030 a la ciutat. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al ple municipal de maig, amb la dació de compte de l'aprovació del document de treball 'Agenda Urbana de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès'. Es tracta d'un projecte impulsat pels Fons Next Generation que contempla, entre d'altres, l'objectiu d'assolir ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles.

ESCOLTA-HO

Un cop aprovat el Pla d'acció de l'Agenda Urbana, els pròxims passos seran la redacció del document definitiu amb les aportacions pertinents, el disseny dels sistemes de seguiment i avaluació d'aquest i la implementació i comunicació de l'Agenda Urbana a la ciutadania.

Els eixos de treball de l'Agenda Urbana de Sant Cugat, que han d'estar en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i l'Agenda de Pobles i Ciutats de Catalunya 2050, són la transició ecològica, la qualitat de vida i el benestar de les persones, la innovació i la transformació municipal.

En el torn de paraules, el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha manifestat el desacord del seu grup municipal amb alguns dels punts del document aprovat. Qüestions que, segons ha dit, es veuran determinades pel resultat de les eleccions municipals del 28 de maig. "Tenim un document que és un punt de partida sobre el qual treballar, però a ningú se li escapa que hi haurà moltes coses que ens haurem de qüestionar", ha conclòs.




Pere Soler

Seria com un pla d'actuació municipal a mig-llarg termini que diu cap on va la ciutat del futur. La seva materialització haurà de regir les polítiques en aquest àmbit durant la propera dècada.

Carles Brugarolas

Tenim un punt de partida sobre el qual treballar, però és un document sobre el qual hi ha moltes coses que cal qüestionar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.