L'ocupació del sector del comerç i l'hostaleria creix un 5,8% a Sant Cugat

El sector dona feina a més de 15.000 persones al municipi, que concentra un 9,5% dels establiments comercials del Vallès Occidental


  • Comparteix:

L'eix comercial de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'eix comercial de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El creixement de l'ocupació del sector del comerç i l'hostaleria ha estat d'un 5,8% a Sant Cugat en el darrer any, segons l'últim informe sobre el sector que ha publicat el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Actualment, el comerç i l'hostaleria donen feina a 15.135 persones a Sant Cugat. El creixement ha estat superior a la mitjana comarcal (+2,3%) i a la catalana (+2,5%). En comparació amb la situació precovid, el nivell d'ocupació en el sector al municipi també ha millorat (+3,1%).

El nombre d'empreses vinculades al comerç i l'hostaleria també va créixer durant el 2022, fins a arribar a les 930 (+0,3%). Ara bé, el municipi encara es troba lluny de la situació precovid. En comparació amb 2019, ara hi ha un 6,3% menys d'empreses al sector del comerç i l'hostaleria. A la comarca, la variació en el darrer any ha estat negativa (-1,3%) i tampoc s'ha recuperat encara de la pandèmia, amb també un 6,3% menys d'empreses.

L'informe també indica els expedients i el nombre de persones afectades per EROS al comerç i l'hostaleria durant el 2022. A Sant Cugat es van tramitar nou expedients que van afectar 158 persones. Les dades són més positives que el 2021, quan 604 persones es van veure afectades per un ERO, i que el 2020, que en van ser 4.704 a causa de la pandèmia de la Covid-19.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.