Grifols preveu vendre part del seu negoci a Shanghai RAAS i ingressar 1.400 milions

La farmacèutica catalana comunica a la CNMV que planifica "canvis importants" en la seva participació a l'empresa xinesa


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

Grifols preveu vendre part del seu negoci a l'empresa xinesa Shanghai RAAS i ingressar al voltant de 1.400 milions d'euros. Així ho ha traslladat la farmacèutica amb seu a Sant Cugat en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), on assegura que preveu 'canvis importants' en la seva participació en la companyia. Actualment, Grifols controla el 26,2% del capital de la companyia asiàtica i és l'accionista majoritària. Tot i l'operació, que es troba en 'fase de planificació' i encara té 'incerteses', l'empresa catalana ha assegurat que continuarà com a 'accionista significativa' de Shanghai RAAS. Arran de l'anunci, Grifols s'ha arribat a disparar fins a un 10% a la borsa durant aquest dimecres al matí.

Grifols i Shanghai RAAS van tancar la seva aliança a finals de març del 2020. L'acord també establia que Shanghai RAAS entrava amb una participació no majoritària a Grifols Diagnostic Solutions, amb un 45% dels drets econòmics, un 40% de dret a vot i dos consellers d'un total de cinc en el consell d'administració.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.