Mira-sol tindrà noves pantalles acústiques per protegir-se del soroll de l'AP-7 al desembre

Aquesta setmana comencen els treballs previs de desbrossament


  • Comparteix:

Tam de les pantalles / Foto: Google Street

Tam de les pantalles / Foto: Google Street

Els treballs per a la instal·lació de pantalles acústiques a l'AP-7 i la B-30 al seu pas per Mira-sol començaran aquesta setmana. Així ho ha informat el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a l'Ajuntament, que té previst que les obres s'allarguin durant quatre mesos. De fet, aquesta setmana s'iniciaran els treballs de desbrossada de la vegetació per permetre el pas de la maquinària i, a principis d'octubre, està previst que comenci la construcció dels pilons i pilars que han de sostenir les pantalles que han de reduir l'impacte acústic que genera l'autopista en els barris més propers.

Així, els treballs començaran al carrer d'Entroncament, al costat del pas per travessar l'autopista, que quedarà restringit al trànsit. Mentre durin les tasques de desbrossament es donarà pas alternatiu als vehicles. Fora de l'horari de treball, que s'allargarà entre les 8 i les 20 h, la via quedarà reoberta en els dos sentits. En paral·lel, i amb el mateix horari, també es faran els treballs de desbrossada a la franja de darrere de la pantalla de formigó del carrer de Guadalajara.

La previsió és que aquesta intervenció prèvia s'allargui uns 15 dies i a inicis d'octubre comenci la instal·lació de les pantalles. En concret, s'ubicaran en dos trams. Un és el de l'AP-7 entre els quilòmetres 157,2 i 158,2, que cobrirà els barris mirasolencs de Mas Gener i Can Cabassa. En aquest punt, es renovaran les pantalles existents i s'ampliaran amb noves. Seran pantalles d'entre sis i vuit metres d'alçada, vegetals o de plafó metàl·lic. L'altre tram és el de la B-30 entre els quilòmetres 0,6 i 2,3, que dona cobertura a la zona de l'estany dels Alous a la banda de Rubí. Aquí es col·locaran pantalles noves metàl·liques de sis metres d'alçada.

Les obres són a càrrec del ministeri a través dels fons europeus Next Generation, que destinen 4,9 milions d'euros a intervencions de protecció acústica a quatre carreteres de la demarcació de Barcelona.

A més, ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana té previst encarregar la redacció de dos projectes nous d'apantallament a l'altura de l'Hospital Universitari General de Catalunya i la Clínica Asepeyo; així com realitzar a petició del consistori estudis de sonometria al tram de la B-30 al seu pas per Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.