Caiguda tímida de l'atur aquest novembre a Sant Cugat

Hi ha 2.45 persones a les llistes de l'atur, 21 menys que a l'octubre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una oficina de treball / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una oficina de treball / Foto: ACN

Les afiliacions a la seguretat social es mantenen estables en els darrers dos mesos a Sant Cugat. El mes de novembre s'ha tancat amb 2.455 persones a l'atur: són 21 menys (-0,8%) que a l'octubre. En comparació amb fa un any, hi ha 100 persones més (+4,2%) sense feina a la ciutat. Tot plegat són dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat publicades aquest dilluns, que també recullen que la taxa registral durant l'octubre va ser del 5,38%.






Més enllà de Sant Cugat

Catalunya tanca el novembre amb un tímid repunt de 214 registrats a l'atur (+0,06%) i una lleugera caiguda de l'afiliació de 1.316 persones (-0,04%). Els aturats han crescut per segon mes consecutiu per l'increment del sector serveis però ho han fet amb menys intensitat que a l'octubre (+1,2%). En total hi ha 339.907 desocupats, la xifra és la més baixa registrada en un mes de novembre des del 2007. En comparació amb l'any passat, hi ha 9.075 aturats menys (-2,6%). A més, l'ocupació ha caigut després de dos mesos a l'alça amb 1.316 ocupats menys. Es tracta del descens més pronunciat del mes des de 2019. Amb tot, és l'afiliació més alta d'un mes de novembre dels registres i suposa un increment de 95.444 treballadors en un any (+2,6%).

Pel que fa al Vallès Occidental, hi ha 44.544 persones a l'atur. Són 457 menys (-1%) que el mes passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.