Grifols anuncia que porta Gotham City Research als tribunals i puja en borsa un 12%

Convoca una conferència aquest dijous per donar "més detalls" sobre les "especulacions"


Temes relacionats

Grifols es desploma a la borsa per un informe que l'acusa de manipular els comptes ( 9/gen/24)


  • Comparteix:

Imatge de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha anunciat aquest dimecres que emprendrà 'accions legals' contra el fons especulador Gotham City Research per 'l'important dany causat' a l'empresa tant a nivell financer com de reputació. En un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i a la premsa, Grifols també justifica portar el fons als tribunals per 'provocar una gran preocupació' als seus pacients i donants, així com als seus 'stakeholders'. Així mateix, Grifols assegura que el seu consell d'administració 'dona suport plenament' a l'actual conseller delegat i president executiu, Thomas Glanzmann i reitera que totes les operacions qüestionades han estat 'aprovades unànimement' pel consell.

L'empresa va tancar la jornada dimarts amb unes pèrdues del 26,91%, en una sessió que van arribar a superar el 40%. La farmacèutica va acusar aquest fons que el seu objectiu era que baixés "la cotització de l'acció per obtenir beneficis" i va garantir que "totes i cadascuna" de les transaccions des de 2018 figuren als llibres de l'empresa.

Així mateix, Grifols va recordar que està sotmès al regulador espanyol i dels Estats Units, ja que cotitza en la borsa d'aquests dos països. La firma catalana rebat l'acusació de Gotham sobre consolidar en el seu balanç Haema i Biotest que va vendre a la filial de la família, Scranton. "La venda de les entitats no comporta una pèrdua de control, motiu pel qual les entitats es continuen consolidant, registrant-se com una transacció de patrimoni sense impacte algun en el compte de pèrdues i guanys consolidat" , va justificar la farmacèutica.

La companyia catalana va defensar que encara manté el "control operatiu polític i econòmic" de GDS després de la venda parcial a Shanghai Raas, un altre dels elements que critica Gotham.

Grífols repunta a la borsa després d'anunciar la demanda contra Gotham City

La farmacèutica catalana Grífols ha repuntat a la borsa aquest dimecres al migdia i ha pujat gairebé un 12% després d'anunciar que emprendria accions legals contra Gotham City Research per les acusacions de falsejar els comptes. Les accions de la multinacional han pujat i s'han instal·lat en el color verd. L'empresa havia arrencat la jornada amb una moderació de les pèrdues respecte al tancament de dimarts i la sessió d'aquest dimecres s'ha desenvolupat amb variabilitat, alternant pujades i baixades. Un canvi de tendència coincidint amb l'anunci de la companyia que demandarà el fons per "l'important dany causat" tant a nivell financer com de reputació i on també s'ha mostrat "ple" suport a l’actual conseller delegat i president executiu, Thomas Glanzmann.

La farmacèutica ha convocat una conferència telefònica amb inversors per aquest dijous, a les 14:30 hores, per donar "més detalls" sobre les "especulacions" publicades per Gotham City Research. En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Grifols remarca que la informació publicada és "falsa" i detalla que en la convocatòria respondrà a les preguntes dels analistes de vendes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.