La CNMV demana informació addicional a Scranton, el segon accionista de Grifols

El supervisor va requerir a la multinacional catalana d'hemoderivats documentació sobre l'informe de Gotham City


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN (Aina Martí)

Imatge d'arxiu / Foto: ACN (Aina Martí)

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha demanat informació addicional a Scranton Enterprises, el segon accionista de Grifols, segons ha avançat 'Bloomberg' aquest divendres. Scranton té el 8,67% del capital de la multinacional catalana d'hemoderivats, que ha perdut més d'un 40% del valor en borsa després de la publicació de l'informe de Gotham City Research que els acusava de maquillar els comptes. Segons l'agència especialitzada en informació empresarial, el supervisor ha sol·licitat a Scranton 'detalls dels seus accionistes, comptes i negocis', una informació que 'es pot enviar tan aviat com aquest divendres'. Tal com va detallar el conseller delegat de la companyia catalana, Thomas Glanzmann, el regulador també ha demanat a Grífols informació en relació al fons baixista amb un termini de deu dies hàbils.

L'agència S&P manté el rating sobre Grifols tot i les acusacions

L'agència de qualificació creditícia S&P manté el rating sobre Grifols en 'B+' malgrat les acusacions de Gotham City. En un informe publicat aquest divendres, S&P assegura que la farmacèutica té liquiditat suficient per als pròxims 12 mesos i ho atribueix a la "recuperació global" del mercat del plasma i a la venda del 20% de la xinesa Shangai RAAS. Ara bé, el document també avisa que si es publiquen noves informacions, podrien suposar un impacte negatiu a la multinacional.

Al tancament dels parquets aquest divendres, el preu de l'acció de Grifols era de 8,3 euros. La farmacèutica marca un descens del 0,52%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.