Grifols denuncia als Estats Units el fons Gotham City per 'danys financers i reputacionals'

La farmacèutica denuncia "falsedats" en l'informe que li va provocar pèrdues milionàries en borsa


  • Comparteix:

L'exterior de la seu de Grífols / Foto: Cugat Mèdia

L'exterior de la seu de Grífols / Foto: Cugat Mèdia

La multinacional farmacèutica catalana Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha interposat una demanda contra el fons d'inversió nord-americà Gotham City davant del Tribunal del Districte Sud de Nova York per sol·licitar el 'rescabalament pels danys financers i reputacionals' que li va causar l'informe segons el qual maquillava els comptes per amagar el deute real. La denúncia al·lega que el fons d'inversió va obtenir una posició en curt 'considerable' a Grifols abans de publicar i distribuir l'informe esmentat. Un informe que, a parer de la farmacèutica, contenia 'falsedats' sobre la comptabilitat, les comunicacions, les finances i la integritat de Grifols. La publicació va causar pèrdues milionàries en les accions de la companyia, que van caure més d'un 30%.

A la comunicació sobre la demanda que Grifols ha presentat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) s'especifica que la societat sol·licita a la denúncia que s'apliquin mesures cautelars perquè els demandants es retractin i no persisteixen en les actuacions, alhora que sol·liciten el rescabalament econòmic. També sol·liciten que els demandats siguin considerats plenament responsables pel comportament "il·lícit" al·legat a la demanda.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.