Gotham ataca de nou Grifols i l'acusa de 'moure sospitosament' a Scranton 266 milions d’un crèdit d’una filial

L'informe coincideix amb la publicació dels resultats financers a la companyia


  • Comparteix:

Edifici de la farmacèutica a Sant Cugat / Foto: ACN

Edifici de la farmacèutica a Sant Cugat / Foto: ACN

El fons baixista Gotham City torna a l'atac contra Grifols. Coincidint amb la publicació dels seus resultats financers del primer trimestre, aquest dimarts, Gotham acusa la farmacèutica catalana de 'moure sospitosament' diners dels accionistes de Grífols 'per beneficiar els d'Scranton'. En concret, assegura que la filial BPC Plasma 'ha deixat durant anys fons que havia rebut d'un tercer, probablement Grífols, a Scranton'. Però BPC ha declarat un dividend a Scranton i en comptes de pagar-lo en efectiu, ha cancel·lat un deute de 266 milions, el que segons Gotham implica que la firma inversora mai no va tenir la intenció de retornar els préstecs. Després de l'informe, les accions de Grifols han caigut més d'un 3% i s'han situat per sota els 9,5 euros.

Pel que fa als resultats financers de la companyia, Grifols ha fet públic que va guanyar 21 milions d'euros durant el primer trimestre, una xifra significativament millor respecte de les pèrdues de 108 milions del mateix període de fa un any. En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la multinacional catalana admet que ha tingut un començament d'any "difícil", però defensa que ha refutat "totes" les acusacions del fons baixista Gotham City. Fins al març els ingressos van créixer un 5,5% interanual, fins als 1.626 milions; i l'ebitda ajustat va augmentar un 21%, fins als 350 milions. El deute net es va situar en 10.948 milions. La companyia assegura que manté els seus objectius per reduir el deute i les operacions per "generar més valor" per a tots els accionistes.

En el tancament dels parquets, un cop coneguts els resultats del primer trimestre de Grifols, el preu de l'acció de la companyia ha crescut un 0,48% arribant als 9,8 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.