Quants diners gasten els turistes que pernocten a Sant Cugat?

La Diputació ha presentat l'informe de perfils i hàbits dels turistes a l'entorn de Barcelona


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Claustre del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del Claustre del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els turistes que pernocten a Sant Cugat, sense comptar el transport ni l'allotjament, fan una despesa mitjana per persona i nit de 53,3 euros. Són dades publicades per la Diputació de Barcelona a través de l'informe de perfils i hàbits dels turistes a l'entorn de la capital catalana. Tres de cada quatre turistes que passen la nit a Sant Cugat ho fan a hotels, i la majoria dels viatges són per motius professionals (36,7%) o personals (37,1%). Més de la meitat d'aquestes persones, a més, asseguren que ja han visitat Sant Cugat almenys un cop en els darrers 10 anys.

Dels municipis analitzats a l'estudi, Sant Cugat es troba al podi dels que registren més despesa per persona i dia. Només hi ha per sobre Igualada (75,9 euros) i Sitges (57,4 euros). Tots tres estan per sobre de la mitjana catalana (39,5 euros).



Sant Cugat disposa de nou hotels, que aglutinen la gran majoria de pernoctacions de turistes. Ara bé, dels enquestats, el 17,4% explica que va allotjar-se a casa d'un familiar o amic. La despesa mitjana en allotjament va ser de 68,5 euros per persona i nit.

En aquest cas, la ciutat també es troba al top 3. Només té per davant el Prat del Llobregat (83,7 euros) i Barberà del Vallès (72,2 euros). La mitjana de l'entorn de Barcelona és de 44,4 euros.



El 59,3% dels visitants que van pernoctar a Sant Cugat van arribar a l'entorn de Barcelona en avió. Un de cada quatre ho va fer amb vehicle propi, mentre que el 12% va arribar en tren. Cada turista ha gastat en el transport, comptant anada i tornada, 338,5 euros de mitjana.

En aquest cas, els turistes que dormen a Sant Cugat són els segons que més es gasten en el viatge d'anada i tornada, només per sota del Prat de Llobregat (415,2 euros). La mitjana de la zona analitzada és de 176,2 euros.



L'estudi s'ha fet amb enquestes a 5.749 turistes majors d'edat que van pernoctar a l'entorn de Barcelona (146 municipis d'11 comarques) entre una i 28 nits durant l'any passat. A Sant Cugat, les preguntes s'han fet a 354 persones que han pernoctat a la ciutat.

Atraccions turístiques

L'estudi de la Diputació també recull que el Monestir de Sant Cugat és l'atracció turística preferida de les persones que pernocten al Vallès Occidental. D'aquestes, tres de cada 10 van visitar l'espai monumental durant l'any passat. La serra de Collserola també és un espai freqüentat pels turistes que passen la nit a la comarca: el 12% ha passejat pels camins i corriols del parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.