La construcció d'habitatge públic acapara més de la meitat de la inversió de l'Ajuntament per al 2007


  • Comparteix:

L'Ajuntament invertirà prop de 77 milions d'euros durant el 2007, dels quals més de la meitat es destinaran a construir habitatge públic. Així consta al projecte de pressupostos municipals per a l'any vinent, que l'alcalde, Lluís Recoder, ha qualificat d'austers i eminentment socials. Pel que fa a la despesa corrent, destaca l'increment d'un 30% de la partida de Polítiques Socials i la consolidació de la despesa de Serveis Urbans.

Austeritat i prudència. Aquests són els criteris que, segons Recoder, han guiat l'equip de govern a l'hora de dissenyar el projecte de pressupostos municipals. Uns comptes que preveuen uns ingressos ordinaris de 83'5 milions d'euros i unes despeses corrents de 80'6 milions. El desequilibri resultant es reserva, en part, com a provisió d'incobrables. La resta servirà per finançar amb ingressos corrents una part de les inversions.

El capítol d'inversió preveu projectes per valor de prop de 77 milions d'euros, dels quals 64 milions es destinaran a inversió social. La construcció d'habitatge públic per part de Promusa acapara la partida més important, amb prop de 43 milions d'euros. En total, al llarg dels quatre anys de mandat l'Ajuntament haurà invertit prop de 180 milions d'euros.

L'alcalde adverteix que bona part d'aquesta inversió ja s'ha fet en previsió del tancament del creixement urbanístic de la ciutat. Segons Recoder, la gestió econòmica del municipi té en compte que en els propers anys els ingressos podrien disminuir.

Lluís Recoder

Aquests últims anys hem viscut inversions molt importants que no caldrà repetir i que queden pel Sant Cugat del futur. Per tant, tranquil·litat, el model de ciutat que defensem és econòmicament viable.


L'àmbit de gestió de Polítiques Socials serà el que experimentarà un creixement pressupostari més important en el capítol de despesa ordinària. En concret, l'àrea gestionada pel republicà Toni Ramon passarà dels 3 als 4 milions d'euros, el que significa un augment de més del 30%. El portaveu municipal d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, assegura que aquest fet demostra la prioritat social de l'equip de govern.

Eduard Pomar

L'àrea que incrementa més la seva partida és Polítiques Socials. Des de l'equip de govern volem impulsar un projecte de ciutat que tingui en compte el benestar de les persones.


A més, el projecte de pressupostos preveu invertir prop de 15 milions d'euros en urbanització de carrers i places, i 12 milions més en 7 projectes d'urbanització de districtes. L'Ajuntament destinarà prop de 8 milions d'euros a construir o arranjar edificis municipals, 3'2 milions d'euros a instal·lacions educatives i 2 milions més a equipaments culturals. L'àrea de Medi Ambient assolirà una inversió d'1'6 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.