L'Eixample Sud és el barri més car de Sant Cugat


  • Comparteix:

Vista aèria de l'Eixample Sud

Vista aèria de l'Eixample Sud

L'Eixample Sud és el barri amb la vivenda més cara de Sant Cugat. En l'altre extrem se situa el sector de Sant Francesc, on l'habitatge és més econòmic. El creixement urbanístic ha provocat que les diferències de preus variïn en funció de la proximitat al centre, els transports i la tipologia de l'habitatge. La forquilla de preus va des dels 300.000 euros a un milió.

L'Eixample Sud concentra les vivendes més cares de la ciutat. Aquesta zona residencial és propera al centre i als equipaments, i això fa que sigui un barri on es concentra gran part de la demanda d'habitatge unifamiliar. Moltes de les vivendes d'aquesta zona ronden els 600 metres quadrats.

L'Agent de la Propietat Immobiliària i titular d'Inogar, Natàlia Martínez, ho ha explicat al magazín '25 graus'.

Natàlia Martínez

És una zona consolidada, reuneix proximitat amb el centre i amb els serveis. Això la fa una zona molt desitjada i alhora també una de les més cares.


El barri de Sant Francesc i la zona de la carretera de Cerdanyola són els sectors més assequibles. Allà hi ha un tipus d'habitatges més petits, d'entre 50 i 60 metres quadrats, i allunyats de l'estació dels FGC.

Natàlia Martínez apunta els motius d'aquesta diferència de preus.

Natàlia Martínez

No és el mateix l'obra feta darrerament, que els habitatges fets als anys 60 o 70. Són habitatges més petits, més antics i lògicament tenen un preu més baix.


La tipologia de compradors també varia segons els barris. Mentre que al casc antic i les zones menys cares de la ciutat el comprador tipus és una parella jove, a les zones més cares el perfil és d'una família que vol canviar de vivenda, normalment procedent de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.